|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Kable do tylnej wycieraczki. |
Autor |
Wiadomość |
syspo
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 27-09-2010, 00:07 Kable do tylnej wycieraczki.
|
|
|
Witajcie.
Może mi ktoś podpowiedzieć, którędy dokładnie idą kable do tylnej wycieraczki?
Fiat TIPO 93r.
Gdzieś w podłodze czy może w podsufitce?
Będzie jakiś większy problem z dostępem do całego kabla?
Jakieś sugestie lub wskazówki na co uważać, na co zwrócić uwagę przy ewentualnej ich wymianie?
Dzięki.
Pozdrawiam
syspo |
_________________ Początkujący w motoryzacji... jeszcze ;] |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Zaproszone osoby: 3
|
|
|
|
|
maidun
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 197 Skąd: Alwernia
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 27-09-2010, 13:35
|
|
|
syspo, kabel od wycieraczki tylnej jest w głównej wiązce idącej pod podłogą samochodu, pod fotelem kierowcy, zaraz obok progu.
Wiązka wychodzi ze skrzynki bezpieczników i chowa się pod wykładziną podłogi aby spowrotem pokazać się w bagażniku (zobaczysz po podniesieniu wykładziny bagażnika i ew.jeszcze po uniesieniu wykładziny na nadkolu). Przy lewej tylnej lampie (od wewnątrz) jest kilka wtyczek i dalsza część instalacji idąca już do klapy z tyłu.
Żeby się dostać do całej wiązki musiałbyś odkręcić plastikowe osłony na progach, zdemontować fotel kierowcy, chyba też tylną kanapę (jeśli jest dzielona to lewą część), oparcie właściwie może zostać i musisz podnieść wykładzinę podłogi. Do tego wykładzina bagażnika, ew.wykładzina lewego tylnego nadkola, ale wystarczy ją trochę odchylić w okolicach lampy i wszystko widać
Sugestie mam takie, że kolory kabli w głównej wiązce nie zgadzają się z tymi które potem idą już do klapy (na wtyczkach przy lampie jest już zmiana kolorów), tzn.ja tak mam u siebie |
_________________ Było:
Tipo 1.4 AGT
Tipo 2.0 16V Sedicivalvole
Tipo 1.4 S
Jest:
Lancia Kappa 2.0 20VT |
|
|
|
|
syspo
|
Wysłany: 27-09-2010, 19:48
|
|
|
Dzięki
Jak będę się dogrzebywał i będą kolejne pytania to się odezwę |
_________________ Początkujący w motoryzacji... jeszcze ;] |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|