|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Klamra spinająca od pasa bezpieczeństwa - wciągnęła się.. |
Autor |
Wiadomość |
mikee72
Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 584 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 14-08-2017, 17:43 Klamra spinająca od pasa bezpieczeństwa - wciągnęła się..
|
|
|
Hej forumowicze, dzisiaj zanim wsiadłem do Tipo odjechałem siedzeniem w dół (czyli też do tyłu),
bo wcześniej jechała Kasia i zostawiła fotel podniesiony. Zawsze robię to stojąc na zewnątrz, jedną ręką podciągając dźwigienkę.
Dzisiaj fotel poleciał jakoś z impetem i z ewidentnym stukiem zatrzymał się we właściwej dla mnie pozycji.
Kiedy wsiadłem do auta zobaczyłem, że klamra od pasa została wciągnięta w dół. Z pewnością zadziałał napinacz..
Ciekawostką pozostaje, czy wpływ na to miało gwałtowne odsunięcie fotela do tyłu?
Nie jest to oczywiście jakiś wielki problem,
zastanawiam się jednak czy można to przywrócić do stanu oryginalnego? |
|
|
|
|
brynol69
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 22 Sty 2008 Posty: 346 Skąd: Imielin
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 14-08-2017, 20:41
|
|
|
Wydaje mi się że usłyszałbyś jakby napinacz strzelił, samą detonację raczej mogło spowodować zwarcie a przynajmniej tak mi się wydaje. Na pewno da się to jakoś rozebrać ale jeszcze nie miałem tej przyjemności. |
_________________ Tune Hard Go Pro
Fiat Tipo 1.4 S 5p zielony - dawca dla j/n
Fiat Tipo 1.6 HF Turbo 5p zielony - R.I.P.
Fiat Tipo 1.8 GT LPG 3p czarny - sprzedany
Fiat Tipo 1.8 GT 3p bordowy - :-)
Fiat Tipo 1.6 HF 3p bordowy - drugie wcielenie |
|
|
|
|
shagger78
Pomógł: 38 razy Dołączył: 29 Lis 2011 Posty: 1262 Skąd: Góra Kalwaria
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 15-08-2017, 03:09
|
|
|
Mam to samo.Napinacz zadzialal przy zbyt intensywnym przesuwaniu i uderzeniu w ogranicznik.Mi sie to stalo przy sprzataniu gdy zbyt mocno pchnolem fotel.Napinacze w tipo dzialaja bez kabli,poduszka w kierownicy tez.Naprawic tego sie nie da bo naboj pirotechniczny dziala tylko raz.Trzeba druga klamre z napinaczem. |
_________________ Było:
- FIAT TIPO 2.0 I.E. DGT 8V 115KM GRAN TURISMO + LPG rok 1990 kolor czarny
Jest:
- FIAT TIPO 1.6 I.E. 8V 75 KM 1994 BLEU PETROL
-SMART F2 0.8 cdi 41 KM rok 2001 BLACK
-BMW E46 TOURING 2.0 D 136 KM 1999 SILVER |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|