|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Mocowanie zderzaka przedniego - tempra ? |
Autor |
Wiadomość |
Tempers
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 28-11-2005, 22:15 Mocowanie zderzaka przedniego - tempra ?
|
|
|
Witam serdecznie.
Dziś moją 5 dniową Temperówką wjechałem na za wysoki krawężnik i wzruszył mi się zderzak przedni (nie wiedziałem, że jest taka niska ). Z jednej strony się trzyma, a z prawej jakby puściły jakieś zaczepy lub śrubki, bo jego prawa strona buja się lekko do przodu i do tyłu. Ktoś wie jak dokładnie zamocowany jest przedni zderzak w Temprze ? Na czym się trzyma i wogóle co i jak zrobić aby go unieruchomić na właściwym miejscu oczywiście ? Z góry dzięki.
Pozdro |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 28-11-2005, 22:26
|
|
|
jesli w temprze jest tak samo zamocowany jak w tipo to jest tak.jak odkrecisz atrapke to masz dwie sruby,na dole na koncach zderzaka masz po jednej srubie i nie wiem jak to u ciebie wyglada,ale ja mam jeszcze przypiete nadkola do zderzaka,aha i jeszcze jedno,jak odkrecisz wszystko to musisz go pociagnac do przodu,zebys sie zsunął z takich grzybków po bokach |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 28-11-2005, 23:52
|
|
|
Tak jak Ego pisze, pod atrapa sa 2 sruby mocujace. Na dole zderzaka sa 2 nastepne. A "boki" sa wsuwane na takie "grzybki". Mozliwe ze wlasnie z tego "grzybka" zderzak Ci sie opuscil. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Erewan
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 397 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 29-11-2005, 01:27
|
|
|
Najczęściej właśnie wypada z bocznych "grzybków" w połączeniu z pękaniem przy mocowaniu pod atrapą wlotu powietrza. Cierpliwości przy poprawianiu ustrojstwa życzę |
|
|
|
|
Tempers
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 29-11-2005, 07:31
|
|
|
Dzięki wielkie.
pozdro. |
|
|
|
|
irekub
Wiek: 54 Dołączył: 04 Sty 2006 Posty: 239 Skąd: Brzeźnica
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 26-09-2006, 08:34
|
|
|
Czytam sobie tego topica i mnie też nurtuje to zagadnienie. Po piątkowej kolizji mam wypchany przedni zderzak na boki i popryskany lakier nad tablicą rejestracyjną (rogi) potrza mi wiedzieć co się rzuca na zderzak coby ładnie później wyglądał. A moja ofiara to 2-letnia skoda octavia,a konkretnie jej dupcia(czyt.zderzak)
Albo może gdzieś kupić? |
_________________ Irek
Tempra1 1,6+LPG 95r 287000km
Tempra2 1,6+LPG 95r 149000km
Stosując znaki interpunkcyjne i zasady ortografii wyrażasz szacunek dla czytających Twoje posty
http://www.tempra.org/images/userbar/tttblue.jpg |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 02-10-2006, 19:42
|
|
|
jak masz u siebie plastikowy (z tworzywa) zderzak pogięty, to go nie naprostujesz już raczej, przy podgrzaniu w miarę jeszcze, ale nigdy ideał, choć w miarę naprostowany choćby 'na chama' zaczepisz na mocowania jeśli są OK, a z czasem się ułoży do reszty... jeśi widać na nim zagięcia itp to możesz go lakierować ale jak już na forum było, nie sprayem z tesco za 2 zeta bo zaraz Ci będzie się łuszczył. Wyczyścić ładnie i odtłuścić też może, wypolerować może , podkład, lakier i ew na to jak chcesz super zabezpieczyć jeszcze bezbarwny ochronny, ale niekonieczny; |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|