|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Naprawa ubytków i odprysków na karoserii |
Autor |
Wiadomość |
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 27-10-2006, 09:51 Naprawa ubytków i odprysków na karoserii
|
|
|
Ostatnio oglądałem swój samochód pod względem wizualnym i stwierdziłem, że przydałaby jakaś naprawa odprysków i usunięcie tych dziwnych bąbelków na błotniku, na masce mam 2 odpryski i kilka rys na drzwiach - a przed zimą wolę tego nie mieć. Sprawa jest prosta - nie będę dawał do lakiernika takich prostych rzeczy do roboty, więc postanowiłem sam. I moje pytanie takie: czym i jak to zrobić? Najpierw pewnie bym musiał oczyścić jakoś te miejsca i odpryski zamalować, ale co z rysami? one nie są głędokie, a koleś który miał tipola przede mną zamalował je jakąś byle jaką czerwoną farbą - mi sie to nie podoba. Więc wracając do tematu? szpachlować to? i potem czym szlifować?
Dzięki i pozdrawiam |
|
|
gepard
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Sty 2006 Posty: 306 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 29-10-2006, 11:02
|
|
|
Rozmawialem na ten temat z lakiernikiem przy okazji malych poprawek i ten pokazalmi pewna sztuczke. Kawalek kartki mocno pozaginal w bardzo cienki szpic zamoczyl w lakierze i wypelnil ryse. Potem trzeba poczekac az dobrze wyschnie przeczyscic papierem 2000 na mokro i jest ok. W razie potrzeby zabieg powtarzamy. |
_________________ Moja duma: Tipo 1.9 TD-sprzedane
Coupe 2.0 16V+, Audi A3 1.6 też
Jest Czarne A6 1.8T i tego się trzymamy
http://forum.tempra.org/t...ard-vt11007.htm |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|