|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
problem z zamkiem |
Autor |
Wiadomość |
Dragomi
Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 151 Skąd: Czechowice-Dziedzice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 22-02-2008, 23:43 problem z zamkiem
|
|
|
Siema mam problem z drzwiami od strony kierowcy
Otóż mam centralne zamontowane i po mrozie jaki był
szyba otwierała się sama po przekręceniu stacyjki(ale juz się to uspokoiło)
po zamknięciu kompletnym drzwi, nie mogę ich otworzyc od środka
ten kołek do zamykania ze środka nie chce wogóle drgnąc
kluczyk mogę kręcic w strone otwierania ale w strone zamykania nie da rady:(
mam centralne na pilot i tak samo pilot jest jakby bezużyteczny(żadnej reakcji na żadne drzwi)
proszę o szybką odpowiedz bo denerwuje mnie to że auto stoi otwarte pod blokiem i że muszę wychodzic z drugiej strony samochodu
Pozdrawiam |
_________________ Pod opieką:
Seat Toledo 1.8
Seat Ibiza 1.2(system porshe)
Fiat Tempra 1.6;] |
|
|
|
|
gepard
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Sty 2006 Posty: 306 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 23-02-2008, 09:09
|
|
|
Dragomi, Witam. Otóż wydaje mi się że wiem co się stało. Miałem podobną sytuacje tylko w drugą stronę.
Za całą tą sytuację odpowiada siłownik centralnego zamka. Z czasem kostka siłownika przykręcona do kołka lubi sie poluzować i u Ciebie prawdopodobnie też tak jest. Jak miałeś otwarte drzwi czyli wszystkie kołki były w górze i dałeś zamknij to akurat w tym momencie kostka popuściła kołek został a ona wraz z siłownikiem opadła w dół blokując się w innym położeniu. I teraz masz taką sytuację że dając otwórz siłownik nie pójdzie do góry bo jest zablokowany w innym położeniu a kołek jest wyciągnięty dając z kolei zamknij też nie pójdzie bo siłownik jest w dolnym położeniu i niżej już nie pójdzie. Więc dupa.
Musisz niestety rozkręcić drzwi zajmie Ci to kilka minut poluzować kostkę siłownika wyciągnąć na maksa kołek i siłownik i dopiero skręcić. Na 100 % będzie ok.
Życzę miłej zabawy.
P.s wiem że trochę zamieszałem ale ciężko jest to opisać.
Zapraszam na spot pierwszego marca pod ikeą w katowicach. |
_________________ Moja duma: Tipo 1.9 TD-sprzedane
Coupe 2.0 16V+, Audi A3 1.6 też
Jest Czarne A6 1.8T i tego się trzymamy
http://forum.tempra.org/t...ard-vt11007.htm |
|
|
|
|
Dragomi
Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 151 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
Wysłany: 23-02-2008, 10:22
|
|
|
wcześniej zdjąłem tapicerkę i zajrzałem co tam słychac zobaczyłem że gdy ciągnę za klamkę od środka to słychac tylko jakiś stuk
i sie nie otwiera tylko jakby coś przeskakiwało patrząc dalej zobaczyłem jakąś kostkę z 4kabelkami ona jest chyba od zamka bo jak ją tam przymierzałem jakoś(to się stykały chyba 2kabelki to centralka się otwierała i zamykała (we wszystkich oprócz kierowcy)
zobaczę jeszcze to co mi napisałeś
Dzięki
Pozdrawiam |
_________________ Pod opieką:
Seat Toledo 1.8
Seat Ibiza 1.2(system porshe)
Fiat Tempra 1.6;] |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|