|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
tylne błotniki w tipo |
Autor |
Wiadomość |
aliceszn
witamy nowego
|
Wysłany: 29-03-2007, 23:48 tylne błotniki w tipo
|
|
|
proszę o kontakt osoby które maja to już za sobą, żeby poprowadziły mnie za rączkę przez:
1) demontaż tylnych blotników (panele zewnętrzny)
2) opracowanie i zabezpieczenie antykorozyjne ognisk korozji na panelu wewnętrznym
3) przygotowanie i wykonanie przelakierowania zakupionych do wymiany używanych paneli zewnętrznych
4) montaż paneli zewnętrznych, oraz zamknięcię i uszczelnienie profili |
_________________ 91' Tipo 1.4 cat i.e. AGT, 5d, el. szyby+dach
Fanatic of
Italian
Automobile
Technics |
|
|
|
|
popekpl666
Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Gru 2006 Posty: 46 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 07-04-2007, 22:02
|
|
|
Ale fachowo napisane...
Z tego co wiem to musisz pierw:
odkręcic lampy tylne, odkręcic śrubki od "panela"(błotnika), pewnie konieczne bedzie zdięcie szyby (tej małej)
potem musisz podgrzać tylną część błotnika (bo jest przyklejona na żywicę epoksydową czy cos w tym rodzaju (wtedy odejdzie)
a potem wszystko zamontować z powrotem.
Po świętach bedę wymieniał oba tylne błotniki postaram się zrobić kilka zdięć i opiszę jak to zrobiłem.
POZDRAWIAM |
_________________ Remonty autka się zaczynają więc bedzie co dodać do forum |
|
|
|
|
aliceszn
witamy nowego
|
Wysłany: 09-04-2007, 16:43
|
|
|
wielkie dzięki, już traciłem nadzieję na pomoc. dokumentacja foto z pewnością pomoże. ja także dostanę błotniki w do końca tego tygodnia, więc można powiedzieć, że będzie to pierwszy na forum remont on line. pzdr arek |
_________________ 91' Tipo 1.4 cat i.e. AGT, 5d, el. szyby+dach
Fanatic of
Italian
Automobile
Technics |
|
|
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 09-04-2007, 17:26
|
|
|
Na temat błotników było już trochę pisane. Poza tym wyjęcie tylnych błotników w Tipo nie wymaga wyjmowania tej małej szybki. Wystarczy wyszarpnąć błotnik w dół bo jest po prostu przyklejony przy szybce klejem do szyb (czasem mocniej czasem lżej). Potem przy montażu trzeba to uszczelnić lub wkleić od nowa klejem. Czasem tęż błotnik po bokach jest przyklejony taką jakby pianką montażową (fabrycznie przez Fiata). |
_________________ banda złego |
|
|
|
|
popekpl666
Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Gru 2006 Posty: 46 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-04-2007, 10:10
|
|
|
Jak tylko cieplej bedzie to zaczynam remonty a opisywać je bede na swojej małej stronie zapraszam do odwiedzania http://members.chello.pl/p.rzeznik/index.htm |
_________________ Remonty autka się zaczynają więc bedzie co dodać do forum |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|