|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tylnie błotniki w Tipo |
Autor |
Wiadomość |
dziura.arek
Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 690 Skąd: Kraków - Zielonki
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 25-03-2005, 22:33 Tylnie błotniki w Tipo
|
|
|
Prawie każdy posiadacz Tipo spotkał się z problemem rdzy na tylnich błotnikach (kogo to jeszcze nie dopadło to niech się cieszy). Kupując moje pierwsze Tipo miałem właśnie taki problem. Denerwowało mnie to i chciałem to zrobić ale po rozmowach z okolicznymi blacharzami doszedłem do wniosku że to za duży koszt.
Mówili mi że do wymiany błotnika trzeba wycinać tylnią boczną szybkę a to jest dodatkowy koszt 150 zł albo robiś wstawkę czego nie chciałem bo to jest łatanie na rok może więcej a potem i tak wyjdzie rdza. Dziś wiem że chcieli mnie nabić w butelkę.
W tym Tipo co teraz śmigam też mam do wymiany prawy błotniczek więc pomyślałem że sam sprawdzę jak sprawa wygląda odkręciłem tylnią lampę a potem pokolei śruby mocujące błotnik i co się okazało błotnik sam odszedł. Czyli jak bym się zgodził wtedy to zapłacił bym 150 za nic. Może ktoś miał podobną propozycję z wycięciem szyby.
Teraz kupię sobie błotnik dam koledze do pomalowania i sam sobie założe. |
|
|
|
|
Grześko
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 26-03-2005, 17:11
|
|
|
Koledzy, Arek pokazał nam tu szkolny przykład, jak należy postępować, aby nie dać nabić się w butelkę.
Mój dziadek w takich wypadkach zawsze mawiał,
"Po to Bozia dała Ci to zgrubienie na końcu szyi, cobyś myślał!"
Widać tu, że Arek gdzieś tą radę słyszał i się do niej zastosował. |
_________________ Była Tempra 1.6 SX 94',
był VW Passat GL 2.0 16V automat 92',
jest STILO 1.6 16V Dynamic 3D 03'
oraz Alfa Romeo GT 2.0 JTS 04'.
Przed Temprą było jeszcze 14 innych autek w tym 3 Fiaty (Tipo, Uno i 124). |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|