|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Uszczelka tylnej klapy |
Autor |
Wiadomość |
Haris_OP
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 05-08-2011, 12:43 Uszczelka tylnej klapy
|
|
|
witam. Może ten temat już był, ale ja go nie znalazłem. Będę wymieniał uszczelkę tylnej klapy, bo już straciła swoje właściwości i się do tego klapa tłucze. Jak powinna przebiegać wymiana ? Co trzeba kupić? |
|
|
|
|
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 05-08-2011, 17:58
|
|
|
Ja tam nie widzę problemu.
-Zrywasz starą
-Czyścisz blachę ze starego kleju (tam gdzie widać rdzę warto zakonserwować)
-Nakładasz nowy klej, lub nawet zwykły silikon, bo też bedzie trzymać
-Nakładasz nową uszczelkę dociskając po całości.
Trzeba też pamiętać żeby odkręcić zamek bagażnika bo inaczej jej nie wyciągniesz ani nie włożysz nowej
Prosta sprawa
** Dodano: 05-08-2011, 19:00 **
Jak klapa się tłucze to poluzuj zamek (ten w bagażniku) i dobij go młotkiem do samego dołu a następnie dokręć. Może obejdzie się nawet bez wymiany uszczelki. |
_________________ OPEL ASTRA BERTONE 2.0T
|
|
|
|
|
Haris_OP
|
Wysłany: 05-08-2011, 20:52
|
|
|
Dzięki za cenne wskazówki, jutro to zrobię. Tylko że mam problem z dostaniem tej uszczelki. W ASO chcą 170zł i jeszcze trzeba czekać |
|
|
|
|
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 05-08-2011, 21:20
|
|
|
Proponuje pojeździć po szrotach. Może akurat w jakimś będzie lepsza
Ale najpierw z tym zamkiem spróbuj |
_________________ OPEL ASTRA BERTONE 2.0T
|
|
|
|
|
Haris_OP
|
Wysłany: 22-08-2011, 21:17
|
|
|
Przesunąłem zamek i jest o wiele lepiej, ale uszczelki i tak poszukam, może znajdę. Dzięki |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|