|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
zamarzanie zamków drzwi |
Autor |
Wiadomość |
Przemek1980
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lip 2018 Posty: 50 Skąd: Ozorków
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 16-01-2019, 19:50 zamarzanie zamków drzwi
|
|
|
hej od paru dni mam problem z zamkami w drzwiach. gdy na dworze temperatura spada poniżej zera zdarza się że po otwarciu drzwi niemożna ich zamknąć. doraźnie pomaga polanie klamki gorącą wodą. domyślam się że to właśnie w klamce tkwi problem . czy ktoś ma jakiś skuteczny sposób na rozwiązanie tego problemu? |
|
|
|
|
kefir
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Gru 2013 Posty: 151 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 17-01-2019, 10:55
|
|
|
Weź auto w suche, ciepłe miejsce i zakonserwuj uszczelki woskiem lub sylikonem do uszczelek- przyczyną odbijania mogą być twarde uszczelki + wlej do zamka bardzo obficie olej; Raczej odpuść wszelkie odmrażacze itp. |
|
|
|
|
Przemek1980
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lip 2018 Posty: 50 Skąd: Ozorków
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 17-01-2019, 22:54
|
|
|
odmrażacze były u mnie z góry skazane na niebyt. wiem że po kilku użyciach potrafią rozwalić zamki. zdecydowałem się na całkowite rozebranie wkładek i nasmarowanie smarem miedzianym. teraz czekam na ujemne temperatury żeby sprawdzić skuteczność smaru. a w najbliższych dniach wrzucę fotki z rozbierania wkładek. bo jak się okazuje nie jest to takie skomplikowane jak się niektórym wydaje |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|