u mnie jest pewien problem z wycieraczkami bo mam wersje angielska wiec ramiona od lanosa musze tez takie znalezc bo jedno z nich odfrunelo niedawno w sina dal dam oczywiscie znac czy angielskie tez pasuja - mam nadzieje ze sa tylko wygiete w druga strone
temat wałkowany juz długo ale jeszcze ja dodam pytanko... wszędzie pojawia sie informacja że wycieraczki od lanosa pasuja jako zamienniki do Tipo ale w przedziale do rocznika 02.92, dlaczego nie np. do Tipo rocznik 94? jest na top jakies wytłumaczenie?
temat wałkowany juz długo ale jeszcze ja dodam pytanko... wszędzie pojawia sie informacja że wycieraczki od lanosa pasuja jako zamienniki do Tipo ale w przedziale do rocznika 02.92, dlaczego nie np. do Tipo rocznik 94? jest na top jakies wytłumaczenie?
Do Tempry z 1994 roku (MY95) ramiona od Lanosa pasują bez problemów.
Dlaczego więc do Tipo z tego samego rocznika miałyby nie pasować?
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
Przed chwila wlasnie wymienilem wycieraczki w tipolcu
Zakupilem zamienniki na aukcji allegro
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=459214011
z gumami motgum. Bardzo elegancko chodza cicho i dobrze zbieraja
Wysłany: 19-07-2009, 18:19 wycieraczki tipo 1,4 1995 r.
ello wiec z tego co wyczytalem to wycieraczki przednie od lansa beda pasowac do tipka z 95 r. dodam ze mam piora niewymienne i trza niestety cale ramie........pozdro
_________________ 1.4=1372 ccm =R4/8 OHC=gaźnik=78 KM / 6000 obr. =106 Nm / 2900 obr.=Max 167 km/h
dspmatrix, możesz wymienić same gumki.Ich koszt to około 8-9zł za dwie sztuki także nie ma problemu i jeździsz dalej
_________________ Zapraszam do mojego nowego miejsca pracy:
Sklep motoryzacyjny EURO-FIAT
ul.Przędzalniana 20 tel 42 674-61-80 ; 42 676-31-24 ; 794 077 776 lub
ul.Snycerska 3 tel 42 654-57-92 ; 664 045 57
LUB DO MNIE 692-42-42-60
a co z tylnia wycieraczka bo cos juz zdycha jak piora docisne do szyby to blokuje ja narazie wyciera mi polowe szyby... i sprezyny na piorach sa zjechane
_________________ 1.4=1372 ccm =R4/8 OHC=gaźnik=78 KM / 6000 obr. =106 Nm / 2900 obr.=Max 167 km/h
Dziś wymieniłem sobie wreszcie ramiona wycieraczek, tak jak mówiliście z lanosa pasują idealnie tylko trzeba zamienić stronami dłuższa na stronę kierowcy bo inaczej będzie minimalnie ocierać o plastik ten co są na nim spryskiwacze. W samych spryskiwaczach trzeba trochę podnieść dysze żeby wyżej sikały bo te ramiona odstają trochę bardziej niż oryginał. Ramiona są bardzo dobrze dociśnięte do szyby przez co wycieraczki pracują trochę wolniej i nie ma dziwnych przeskoków. Według mnie są lepsze niż oryginał!
ech a ja przez tyle czasu zastanawiałem się jakie ramiona wsadzić do tipo a tu takie proste rozwiązanie .
Co do tylnej wycieraczki to w końcu pasuje ta od seja czy nie? Chciał bym zmienić odrazu przód i tył żeby było z głowy.
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Sty 2010 Posty: 527 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
Wysłany: 12-05-2013, 18:39
ja przy okazji wycieraczek, powiem Wam, że kupiłem do grande punto zestaw SCT. Jak jesteście wrażliwi na zgrzytanie pióra po szybie to omijajcie tę firmę...
_________________ FIAT TIPO 1.4S + LPG, 78 kucyków
razem przeżywamy upadki i wzloty..
FORD MONDEO MK3 2.2TDCI Platinum - zaprojektowany by cieszyć
Pomógł: 38 razy Dołączył: 29 Lis 2011 Posty: 1262 Skąd: Góra Kalwaria
Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 12-05-2013, 20:58
kudlaty111,na tyl od seja mozna zalozyc z tym ze brakuje tej pokrywki na spryskiwacz a w dodatku ramie jest za krotkie.Mialem tak robic ale efekt wizualny jest kiepski.Czasem z allegro mozna wyrwac nowe oryginalne tylne ramie za mala kase bo jak wiecie glowna ich wada jest to ze szybko rdzewieja.Oryginal w serwisie 190zl
_________________ Było:
- FIAT TIPO 2.0 I.E. DGT 8V 115KM GRAN TURISMO + LPG rok 1990 kolor czarny
Jest:
- FIAT TIPO 1.6 I.E. 8V 75 KM 1994 BLEU PETROL
-SMART F2 0.8 cdi 41 KM rok 2001 BLACK
-BMW E46 TOURING 2.0 D 136 KM 1999 SILVER
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.