Zmieniam porysowaną przednią szybę |
Autor |
Wiadomość |
ManiekPIM
Wiek: 42 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 120 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 25-08-2006, 06:40 Zmieniam porysowaną przednią szybę
|
|
|
Przymierzam się do zmiany przedniej szyby w Temprze, czy tą naklejkę z numerem da się jakoś bezproblemowo przekleić na nową szybę? |
_________________ W Temprze pokochałem moją Żonę raz pierwszy . |
|
|
|
|
Krzysztof A.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lip 2006 Posty: 100 Skąd: Jędrzejów
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 25-08-2006, 07:02
|
|
|
Niestety naklejka jest do jednokrotnego użytku. Druga zła wiadomość to fakt że musisz kupić koniecznie nową (duplikat) w wydzale komunikacji i przyznam że nie jest tania.Co tu duzo mówić-świetna okazja dla rządu aby jeszcze parę groszy wydusić z obywatela .Pozdrawiam |
|
|
|
|
Tomilee
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Sty 2005 Posty: 598 Skąd: Opole
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 25-08-2006, 07:06
|
|
|
Bzdura
Można naklejkę przekleić - zrobią ci to w każdym zakładzie wymieniającym szyby za 10 zł lub zrobisz to za pomocą suszarki (naklejkę trzeba podgrzać) |
_________________ Tipo 1.8 GT
Fiat Ducato 2,5 D - fura z sianem |
|
|
|
|
bronek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Paź 2005 Posty: 284 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 25-08-2006, 08:23
|
|
|
Dkładnie tak jak mówi Tomilee - nalepkę kontrolną można przekleić metodami "chałupniczymi" przy uzyciu suszarki, bądź w warsztatach - polecam jednak dla pewności warsztat zajmujący się szybami samochodowymi. |
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 25-08-2006, 08:44
|
|
|
Mój znajomy po zmianie szyby nie ma żadnej naklejki, co prawda od tego czasu nie miał żadnej kontroli, ale przegląd przeszedł... |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
bronek
|
Wysłany: 25-08-2006, 09:40
|
|
|
MiKuS napisał/a: | ale przegląd przeszedł... |
Na normalnym SKP nie przejdzie przeglądu. Ostatnio jak robiłem przegląd to kolesia cofnęli właśnie za to. Nalepka kontrolna jest dokumentem pojazdu tak samo jak tablice i dowód i posiadanie go na szybkie w prawym dolnym rogu jest obowiązkowe. Jak znajomy trafi na upierdliwą kontrolę drogową to oprócz mandatu straci dowód.
[ Dodano: 25-08-2006, 10:43 ]
... no chyba, że znajomy ma stare (czarne) tablice albo samochód zarejestrowany czasowo lub dyplomatyczny. |
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 25-08-2006, 10:44
|
|
|
nie ma czrnych, bo miał nalepke tylko zmienil szybe bo pasażer nie miał pasów i zaje.bał głową.
ja tez mam pekniętą (samoczynnie) i już 3lata tak jeżdze a na przeglądzie to |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
Michael
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 25-08-2006, 12:33
|
|
|
ManiekPIM jakiś czas temu zmieniałem szybę w zakładzie szlarskim. Naklejkę przenieśli mi bez problemów. Odklejali ją na ciepło. Wszystko było w cenie robocizny. Nowa naklejka w Wydziale Komunikacji kosztuje ok 30 zł - jak mi powiedział szklarz. |
|
|
|
|
wglogowski
|
Wysłany: 25-08-2006, 13:39
|
|
|
Mój brat jak zmieniał szybę w samochodzie to sami szpece z warsztatu przekleili nalepkę bez żadnych problemów i ta usługa była w cenie wymiany szyby tak więc domagaj się przeklejenia nalepki "gratis" przy wymianie szyby |
_________________ KLIK
|
|
|
|
|
ManiekPIM
Wiek: 42 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 120 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 25-08-2006, 19:32
|
|
|
Dzięki wielkie koledzy w poniedziałek jade szybkę zmienić bo w deszczową noc podczas mijania się z autem to ze strachu oczy zamykam bo i tak nic nie widze tak jeżdzić się nie da a zima idzie . Bałem się o ta nalepke bo nie mam zamiaru juz do urzędu chodzić z tegoż powodu już rok bez prawka jeżdżę . Jak dla mnie temat wyczerpany i zamknięty Dziękuję i Pozdrawiam |
_________________ W Temprze pokochałem moją Żonę raz pierwszy . |
|
|
|
|
Krzysztof A.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lip 2006 Posty: 100 Skąd: Jędrzejów
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 25-08-2006, 21:04
|
|
|
Napisałem co wiedziałem jako że pracuje w takiej instytucji.
Naklejka jest jednokrotnego użytku a jeśli macie jakieś chałupnicze sposoby na nią to ok. |
|
|
|
|
bronek
|
Wysłany: 25-08-2006, 22:26
|
|
|
Krzysztof A. napisał/a: | jeśli macie jakieś chałupnicze sposoby na nią to ok |
Polak wszystko potrafi |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|