Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Łódź #2
Autor Wiadomość
lotarr 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 23-05-2005, 17:31   Łódź #2

pomorska 62/64 (42)630-33-33 fiat, alfa, lancia-części nowe i używane
górnicza 30/36 604-055-463 mechanika pojazdowa
wólczańska 225 wjazd od wróblewskiego części nowe, używane do włochów, (42) 683-17-53, 600-160-562[/color]
wróblewskiego 33 (42) 640-20-22 blacharstwo, nawet tanio
sztajnert pabianicka 101 mechanika, części, diagnostyka- przerabia auta na inwalidzkie

dzisiaj przekonałem się, że jednak najlepszy jest :
MOTO-BRAVO

na widzewskiej, sprzedali mi wszystko, czego potrzebowałem po umiarkowanych cenach i wszystkie części właściwe dla mojego modelu, nie muszę jeździć i wymieniać na inne. po prostu fachowcy.

p.s. podobno otworzyli drugi sklep na Rzgowskiej 56A "NASCAR vs...",ale nie kupowałem tam jeszcze...
przykładowe ceny do mojego modelu:
-tarcza ham. p-78zł
-tarcza ham. t-37zł
-uszczelka pokrywy zaworów 17,50 zł/szt.
-linka ręcznego 36 zł
-klocki hamulcowe przód nie pamiętam ile, ale zdziwiłem się, że takie tanie

Znalazłem dobrego mechanika. Na terenie WIMY na Piłsudskiego nz przeciw Gianta jest zakład "Pogoda". Narazie zrobił mi tylko hamulce, ale jestem bardzo zadowolony, szybko, czyściutko, fachowo, sprawnie. Prosić Marcina tel.kom. 604 641 792, po pracy ma dobre ceny.:)

assistance

QBA 

Województwo: Śląskie
Ostrzeżeń:
 3/3/5
Wysłany: 15-07-2005, 12:44   ..

..

Zbyniu 

Wysłany: 19-09-2005, 21:11   

Cześć,

A nie znasz może nazwy i telefonu do sklepu przy skrzyżowaniu Przędzalnianej i Milionowej ? Mają tam sporo częsci elektrycznych - swego czasu kupiłem tam oryginalny stojan Magneti Marelli do mojego alternatora ale nie wziąłem wizytówki :-(

Pozdrawiam,
Zbyszek

Jest Honda Accord 2.0i ES 1997 (162 tys.)
Był FIAT TEMPRA 1.6 i.e S 1995 (sprzedany przy 149 tys.)
     Moneta
Chiquita 

Wysłany: 18-10-2005, 18:43   

Witam klubowiczów z łodzi. jak widać po moim opisie jestem tu bardzo nowy i jestem nowym użytkownikiem tempry. Jeśli któryś z Was byłby tak miły i napisał mi adresy sklepów z częściami do mojego autka to byłbym bardzo Wdzięczny. Adresy możecie podać tu albo napisać do mnie na GG:2664056 Z góry dziękuje

assistance

Zbyniu 

Wysłany: 18-10-2005, 18:47   

Cześć,

Najlepszy/najtańszy sklep to chyba MotoBravo na Widzewskiej. Rzuć okiem na to: http://forum.tempra.org/viewtopic.php?t=971
Mogę też polecić Euro-Fiat i raczej odradzić sklep na Gdańskiej, w bramie, na odcinku pomiędzy Zamenhofa i Kopernika.

Pozdr,
Z.

Moneta
Emf 

Wysłany: 18-10-2005, 18:50   

Zgadzam sie ze Zbyniem pomimo, ze jestem z Piotrkowa dosc czesto robie u nich zakupy bo maja duzo taniej niz zdierusy u mnie.

assistance   Moneta

Chiquita 

Wysłany: 18-10-2005, 20:40   

NO thx za wiadomość ale ja właśnie byłem w tym sklepie na gdańskiej w bramie i zrobiłem dość znaczne zakupy. pewnie przepłaciłem,ale looz. Dzięki wam nie popełnie tego błędu ponownie WIELKIE THX FOR ALL!!!! Też słyszałem że na widzewskiej jest spoko sklep

assistance

Zbyniu 

Wysłany: 18-10-2005, 20:44   

To może na przykładzie :-) Niedawno miałem stłuczkę i uszkodziłem sobie chłodnicę. Zdecydowałem się na wymianę a nie naprawę. Ten sklep na Gdańskiej - przy zapewnieniach że to jest najtaniej jak się da i że w zasadzie to gośc dokłada do interesu sprzedajac mi za tyle zaproponowano mi od ręki chłodnicę Valeo za 440 zł.

IDENTYCZNA chłodnica też od ręki, na Widzewskiej - 330 zł i bez zbędnych tekstów jak powyżej. Inne sklepy - raczej inne zamienniki niż Valeo, zwykle na zamówienie a nie od ręki i ceny gdzieś po środku, najbliżej ceny MotoBravo były w Euro-Fiacie ale właśnie na zamówienie.
Mogę podawać inne przyklady (np. reflektor - Gdańska 160 zł, Euro-Fiat 145, MotoBravo - 130) ale zawsze MotoBravo wychodzi najtaniej. Tyle, że mam tam najdalej (mieszkam na Teofilowie) :-( Dlatego po drobniejsze rzeczy idę raczej do Euro-Fiat'a.

Aha, mniej typowe rzeczy z elektryki można dostać w sklepie na rogu Przędzalnianej i Milionowej. Kiedyś kupiłem tam oryginalny stojan Magneti Marelli do mojego alternatora - nigdzie indziej tego nie mieli (albo nie wiedzieli, że to jest taki sam jak do CC).

Jest też sklep na Tramwajowej - ale tylko raz tam byłem (mieli tanio zamienniki Champion'a łopat wycieraczek - takich jak u mnie czyli tych "nietypowych" - chyba koło 100 zł za komplet bez gumek).

Aha, gościu na Gdańskiej nabrał kiedyś na wyprzedaży jakichś magazynów zderzaków do T/T. Ma ich chyba za dużo i się nie sprzedają więc to ma naprawdę tanio (np. oryginalny ! przód kupiłem wyjątkowo właśnie u niego za jedyne 160 zł). Ale to wyjątek.

Pozdr,
Z.

Moneta
Chiquita 

Wysłany: 19-10-2005, 21:12   

Naprawde dobry warsztat lakierniczo-blacharski jest w zgierzu na ulicy myśliwskiej 10a obok jest świetnie zaopatrzony service oponiarski. naprawde polecam nigdzie w łodzi nie kupicie taniej opony i nigdzie w takiej cenie tak nie naprawicie swojego auta

assistance

dzejbi 

Wysłany: 19-10-2005, 21:23   

No proszę, a ja właśnie noszę się z zamiarem kupna nowych opon zimowych.
Możesz napisać jak nazywa się ten serwis z oponami? A może masz do nich telefon?

Chiquita 

Wysłany: 29-10-2005, 14:05   

Servie nazywa się ART-GUM telefonu nie znam ale adresik masz więc wpadnij napewno coś tam wybierzesz

assistance

dzejbi 

Wysłany: 29-10-2005, 14:15   

Z pewnością tam podjadę.

Ja jak narazie znalazłem najtańsze nówki na zimę za 176 zł (rozmiar 175/65 R 14, Dębica Directional albo Kormoran).
Wymiana i wyważenie gratis.

Zaczynam jednak myśleć o używkach ale w bdb stanie, ewentualnie bieżnikowanych.

lotarr 

Wysłany: 31-10-2005, 22:57   

nowe zimówki są drogawe, na uzywanych sie naciąłem, przy kupnie wyglądały jak nówki a po przejechaniu kilkuset kilometrów miały tyle spękań jak zmarszczki u babci, może skuszę się raczej na bieżnikowane ok. 100zł/szt. Ale jesli chciałbyś zakupić używki to radzę przejechać się po Konstantynowie. Na głównej ulicu jadąc przez konstantynów jest kilka zakładów, a ceny niższe niż w Łodzi.

dzejbi 

Wysłany: 31-10-2005, 23:01   

Hehe, właśnie dzisiaj tam byłem jadąc do Lutomierska.
Niestety muszę przyznać, że nic ciekawego tam nie było, no może poza faktem, iż nieźle się nabijałem z gości, którzy nie wiedząc, że ja umiem odczytywać lata produkcji na oponie, wciskali mi niezłe kity. Rekordem było zapewnienie jednego pana, że opona jest z 2002 roku a była z 1992 :lol:
Żenada i tyle.

Generalnie w łódzkiem trudno trafić na oponki używane w dobrym stanie wyprodukowane po roku 2000.

lotarr 

Wysłany: 31-10-2005, 23:04   

można jeszcze kombinować na allegro, kupić oponę 80 zł/szt i zapłacić 100 zł za przesyłkę i niech przyślą najlepiej kurierem. A ten sklep na Widzewskiej mnie ostatnio zaskoczył, kumpel prosił, żebym mu kupił przewody zapłonowe do uniaka, zaśpiewali 90 zł za Janmory, za takie same na przędzalnianej zapłaciłem tylko 65 zł. Wniosek- trzeba poprostu szukać.

[ Dodano: 14-11-2005, 17:18 ]
dzisiaj rozglądałem sie za zimówkami i jest problem, za opony z 5 mm bieżnikiem wołają 100zł/szt a bieżnikowane nieużywane są 0d 90 do 115 zł za sztukę i mają około 10 mm bieżnika są na gwarancji , chyba je kupię...

misiek4u 
witamy nowego

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 19-10-2007, 11:20   !!! NIE POLECAM !!! ul.Tokarska /Łódź

Ale lipa ... pluje sobie w brodę że wstawiłem tam furkę (TEMPRA S.W. 1.9td).
Pomijam to iż można się z nimi targować ale czas wykonania i facvhowość podlega dyskusji... Praca najszybciej u nich szła jak akurat się pojawiałem ooooo to wtedy dopiero po odkręceniu dwóch śrub mechanik poszedł na herbatę a ja stałem zszokowany przy autku. Zresztą co tu dużo mówić ... wymiana silnika ze skrzynią (komplet przywieziony , gotowy do montażu)... miało być 2-3dni .... jest TYDZIEŃ +1 dzień
POZDRAWIAM WSZYSTKICH
     assistance

Odpowiedz do tematu