|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Regulacja Gaźnika Pomorskie lub nawet Mazowieckie |
Autor |
Wiadomość |
Sailor
witamy nowego
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 13-12-2016, 07:42 Regulacja Gaźnika Pomorskie lub nawet Mazowieckie
|
|
|
Interesuje mnie dobry warsztat od regulacji gaźników Weber 32/34 TLDE. Taki który zna się na rzeczy i bierze pieniądze za to co na prawdę zrobili.
Mieszkam w Gdańsku więc myślę o czymś w woj. Pomorskim. Tutaj w Gdańsku nie ma już kilku warsztatów. Możliwy jest dla mnie nawet przyjazd do Warszawy. Tylko musiałbym wiedzieć gdzie. Słyszałem o gaźnikowcu na ul. Szarych Szeregów 1. Podobno dobry tylko zdziera mocno.
Firma Eter Mot z Łomianek też oferuje pomoc przy gaźniku tylko tam musiałbym gaźnik wysłać pocztą. Chyba lepszy byłby warsztat gdzie sprawdzą cały układ paliwowy. |
|
|
|
|
mikee72
Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 11 Lis 2012 Posty: 584 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 13-12-2016, 16:48
|
|
|
Ja miałem poleconego przez mojego mechanika specjalistę od gaźników w Poznaniu.
Dałem mu całe auto, bo chodziło o regenerację i regulację. Skasował o ile dobrze pamiętam 400zł.
Tyle że g.. zrobił - auto źle chodziło (dławiło się po zrzuceniu ssania). Facet wymyślał różne inne przyczyny.
Jak później Lasgo07 podregulował gaźnik to było lepiej, a jak kupił ode mnie auto to jeszcze raz zrobił regenerację.
To takie info ode mnie ku przestrodze.. najlepiej chyba stać nad gościem. |
|
|
|
|
Kajlon
Pomógł: 39 razy Wiek: 39 Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 1421 Skąd: Trzebinia
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 13-12-2016, 21:50
|
|
|
Sailor, gaźnik najlepiej regulować u speca co ma analizator spalin wtedy będzie gitara. Ja byłem raz w Krakowie u pana pod 60 lat. Facet z obszerną wiedzą jeśli chodzi o gaźniki, wyregulował na analizatorze pod bp i lpg, silniczek chodził elegancko po takim zabiegu. Warto wcześniej zakupić zestaw naprawczy i zregenerować gaźnik, jest na forum instrukcja. |
_________________ Tempra 1.6 gaźnik + LPG
Tipo 1.4 ie mono RIP
Tipo 1.6 ie - swap na 2.0 8v - swap na 1.6 Hf Turbo
Lancia Lybra 2.4 jtd
Fiat Marea 1.9 jtd |
|
|
|
|
Sailor
witamy nowego
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 19-12-2016, 15:47
|
|
|
Kajlon, to podeślij proszę adres tego gościa. Kraków trochę daleko ale warto mieć w rezerwie taki adres. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|