|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
centralny+alarm |
Autor |
Wiadomość |
chmarka
Wiek: 46 Dołączył: 04 Maj 2007 Posty: 21 Skąd: Długi Bród
Województwo: Podlaskie
|
Wysłany: 19-08-2007, 22:17 centralny+alarm
|
|
|
Witam
Ostatnio troche dłubałem przy swoim Tipolocie. Zamontowałem przy okazji centralny. Wcześniej miałem alarm SILICON Prelude. Tak pomyślałem że warto byłoby podpiąć CZ pod pilota alarmu , tylko jak to zrobić , co z czym połączyć ? |
_________________ 1.4ie + LPG 836A4.000
Tipoloty wiecznie żywe!! |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 02-10-2007, 18:58
|
|
|
ech... a SZUKAŁEŚ na forum wszelkich tematów o CZ i pilocie? bo chyba były już litanie wypisywane;
generalnie, w skrócie, jak dołożyłeś sobie uniwersalny centralny zamek na kluczyk to ta jego centralka sterująca siłownikami na pewno ma wejście otwierające i wejście zamykające, czyli 2 kable do sterowania z zewnątrz (choćby właśnie pilotową centralką lub przyciskiem), przy czym zazwyczaj jeden z tych kabli gdy dotkniesz do masy to zamyka zamki a gdy drugi to otwiera; zazw są to biały i brązowy; centralki uniwersalne zresztą można konfigurować zworkami czy masą czy plusem czy zboczem czy jak mają być steowane;
pozostaje wtedy tylko czy z alarmu masz jakieś kable wyjściowe, na których pojawi Ci się impuls/zbocze/stan na chwilę masy lub plusa na jedym lub na drugim kablu przy naciskaniu pilota, jeśli tak to łączysz je z centralką tą od zamka odpowiednio ją ustawiając; tyle w skrócie; szczegółów poszukaj, bo nie ma sensu 30 razy się rozpisywać o to samo; |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|