|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
problem z centralnym zamkiem i autoalarmem |
Autor |
Wiadomość |
flinso
witamy nowego
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 28-07-2008, 17:43 problem z centralnym zamkiem i autoalarmem
|
|
|
witam mam problem taki jak w temacie. naprawiałem spryskiwacze a dokładniej pompkę od spryskiwaczy i po tej naprawie nie działa mi teraz centralny ani autoalarm. możliwe ża baterie są słabe w pilocie ale kontrolka na pilocie sie świeci jak naciskam jakiś przycisk. czy wie ktoś co mogło sie stać. mam tipo 1.4 rok 1994 |
|
|
|
|
Sucre79
Pomógł: 30 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 1051 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 28-07-2008, 17:48
|
|
|
flinso, a centralny kluczykiem da się otworzyć? |
_________________ Mój Chomik GSM
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 28-07-2008, 17:50
|
|
|
coś gdzieś zwarłeś, szarpnąłeś i poleciał bezpiecznik od alarmu... albo 'fachofffcy' Ci alarm jakoś tak podłączyli, żeś się w jego kabel zasilający zaplątał i go wyrwał...
podejdź do centralki alarmowej, bo ona zamkiem też steruje, wyjmij z niej wtyczkę i zobacz czy Ci tam przychodzi zasilanie 12V (zazwyczaj, nei zawsze, to czerwony kabel, albo czarny z białym paskiem... ale 12V może też Ci się pojawić np przy otwartych drzwiach, więc siądź w środku i je pozamykaj a potem mierz miernikiem; jak nie ma zasilania nigdzie względem masy - to masz przyczynę
** Dodano: 28-07-2008, 18:52 **
nie wiadom jak to masz połączone, ale możliwe, że centralny z kluczyka i pójdzie i zadziała, bo jego centralka jest osobno, a ta od alarmu nią steruje (udaje przekręcanie kluczyka) dodatkowo; więc z kluczyka może działać a alarm nie;
inna opcja - baterie są naprawdę do D i za słabo wysyła, ale wtedy odczujesz to tylko jeśli pilot zbyt wiele razy Ci spadł i się rozstroił nieco, to na słabych bateriach prędzej się nie dogada. A nie spadł ci za dobrze pilot podczas naprawiania?
** Dodano: 28-07-2008, 18:52 **
zresztą co do pilota zazwyczaj ma się 2 w komplecie, można wziąść drugi na próbę... |
|
|
flinso
witamy nowego
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 29-07-2008, 19:32
|
|
|
kluczykiem nic sie nie da zrobić z centralnym ani otworzyć ani zamknąć |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 30-07-2008, 19:13
|
|
|
no ale musisz popróbować drugim pilotem, to raz, a potem popatrzeć czy zasilanie przychodzi na alarm no i na centralkę od centralnego; masz ten centralny fabryczny i podwieszony (jego centralkę) do centralki alarmowej, czy centralny uniwersalny dokładany? tak czy siak musisz sam wpierw coś poszukać i ja bym zaczął od tego, czy na alarm i centralny zasilanie w ogóle przychodzi, czy jakiś bezpiecznik od nich nie poleciał, bo może nie ma go w skrzynce a na kablu gdzieś Ci założyli; |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|