|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem z wyświetlaczem radia |
Autor |
Wiadomość |
Kordziun
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 21-03-2010, 11:24 Problem z wyświetlaczem radia
|
|
|
Witam posiadam Radio Sony model CDX-GT20 mianowicie na wyświetlaczu pojawiają się hieroglify, radio normalnie działa, tzn. gra radio, czyta CD ale nie wiem za bardzo co mogło stać się z wyświetlaczem .... Proszę o pomoc. |
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 21-03-2010, 11:46
|
|
|
Kordziun, pisałem ci już w innym tamacie co należy spróbować zrobić.
1. ściągasz panel i czyścisz styki zarówno na panelu jak i radiu, ewentualnie próbujesz lekko docisnąć panel do radia.
2. odłączasz radia całkowicie od zasilania i czekasz powiedzmy 2-3 godziny aż całkowicie "zejdzie" z niego napięcie ( rozładują sie kondensatory) i podpinasz ponownie.
3. jeśli te zabiegi nie pomogą to zanosisz radio do elektronika w celu wyceny uszkodzeń.
btw znalazłeś przyczynę swoich problemów z zasilaniem w aucie ? |
|
|
|
|
Kordziun
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 21-03-2010, 12:52
|
|
|
Tak przyczyną był spalony bezpiecznik, wymieniłem i wszystko działa
A co do radia, potraktowałem je dosyć brutalnie, przejechałem nożykiem styki i działa ) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|