Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Prolem z anteną w radiocd Pioneer
Autor Wiadomość
Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 26-01-2008, 20:19   Prolem z anteną w radiocd Pioneer

Mam Pioneera 3100R
Kiedy miałem go w Temprze słabo odbierało mi radio, raz odbierało lepiej raz gorzej.
Myślałem, że to problem z instalacją w Temperce.
Jak się okazało winne jest radio bo zamontowałem do nowego auta i jest to samo.
W związku z tym mam pytanie, czy ma ktoś pomysł co mogło "strzelić"?
Wiem, że ciężko to stwierdzić wirtualnie ale może jakieś rady :roll:
Nie dam go do naprawy bo jak mi ktoś krzyknie 50-100zł to wolę nowe kupić.
Rozebrać jest ciężko bo styk dochodzący do przewodu antenowego jest przylutowany od spodu do płyty, którą nie bardzo da się wyjąć, bo spód radia nie jest demontowalny.

Czasem miło posłuchać radia bo płyta przy dłuższej jeździe się nudzi ;)

assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 26-01-2008, 20:47   

hmm.. najprostsze co co pęknięta ścieżka w środku do gniazda antenowegio / zaśniedziałe gniazdo antenowe do wyczyszczenia / puściły luty gniazda...

bo jeśli to nie to tylko np głowica pada no to masz faktycznie problem, może pomóc jej przelutowanie ale raczej nie naprawisz tak tego za darmo.... za darmo to chyba tylko sam gniazdem antenowym i jego okolicą na płycie możesz pointeresić po zdjęciu obudowy, to możesz polutować...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

tipacz 

Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 27-01-2008, 10:14   

Emf,

Próbowałeś czegos TAKIEGO bo mi sie troche poprawił odbiór a koszty nie sa duże wiec można spróbowac.

jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...

assistance   Moneta

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 27-01-2008, 13:16   

tipacz96vc, dzięki za linka ale wątpię żeby u mnie on pomógł bo moje radio w ogóle nie reaguje na podpięcie anteny.
Odbiera tak samo z podpiętą anteną jak bez :?
Odbierają tylko dwa radia o najsilniejszym sygnale, czyli nasze lokalne Radio Piotrków i ............ każdy zapewne wie, które jeszcze :badgrin:

assistance   Moneta

egon 

Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 27-01-2008, 15:31   

Emf napisał/a:
każdy zapewne wie, które jeszcze

No haha haha :evil:
A co do anteny to stawiałbym tak jak unknown, pisze ze to raczej wina gniazda, ewentualnie wtyczke anteny sprawdz, ja miałem kabel napekniety we wtyczce i nie wiedziałem o co chodzi wymiana wtyczki pomogła :D

Tak mało, a tak może pomóc ;) Składka Klubowa
     assistance   Moneta

tipacz 

Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 27-01-2008, 16:22   

Emf,

Jest jeszcze jedna sprawa - sprawdż czy bat od anteny dobrze łączy do podstawy anteny bo lubi tam zaśniedziec itp.

jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...

assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 27-01-2008, 17:49   

ale gdyby nawet bat się przerwał, byłoby do D... ale na samym odcinku drutu do batu by zawsze lepiej odbierało, poza tym Emf podobno w innym autku testował...

Emf, rozbierz radyjko ostrożnie i spróbuj przelutować gniazdo czy może głowicę jeśli na przyklad masz to we wspólnej obudowie w środku (w "ekranie" z blachy)... no i sorawdź czy gniazdko też nie jest zaśniedziałe... to jeszcze sam możesz wszystko deliktanie przeprowadzić, za inne zabiegi musiałbyś komuś zapłacić...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

aniaikamil 
witamy nowego

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 17-08-2008, 22:17   

no ja wlasnie tez mam problem z antena i przerywa czesto w miescie a juz nie mowie na trasie gdzie sa slabsze sygnaly radiowe, ale nie wiem czy to nie przezemnie bo pojechalem kiedys na myjke i zapomnialem odkrecic anteny i ja wygielo nie zle ale ja wymienilem na mocniejsza z Tira ale nic nie dalo i nie wiem co sie dzieje, moze kupic wzmacniacz antenowy? to nie sa chyba duze koszty? i srubowac moze cos da.

Odpowiedz do tematu