KrzychuB, polecam
http://moto.allegro.pl/st...1794635339.html
Mam taki w swojej Temprze i taki sam jest w Temprze ojca.
Dużo funkcji,idealna rozpiska pod Tipo/Tempra,łatwy montaż.
wiesz co, chyba przez to ze u mnie kiedyś był alarm fabryczny. I kiedyś kiedyś zaczęły być z nim problemy.
A w zasadzie nie z nim, a z którymś z siłowników. Siły już nie miałem z tym walczyć.
ASO kiedyś wymieniało siłowniki i...dalej jeden odbijał. Zamykanie jedynie kluczykiem powodowało zamknięcie auta.
Zapomniałem o tym, tamte walki prowadził mój Tata.
Po przejęciu auta i wymieniłem znowu siłowniki i założyłem sterownik.
Podłączyłem, ale zamki odbijały.
Wyjmę to z auta i podepnę do drugiej tempry pewnie, jak mi się będzie chciało.
Tak więc nie działało nie ze względu na jakość produktu (choć wypowiadać się nad nim nie mogę) a ze względu na uszkodzenie instalacji w aucie pewnie.
BTW. Idąc w centralny na pilota/alarm chyba warto jednak iść w coś lepszego. IMO
Jak komuś zależy oczywiście. Nie fajnie jest mieć świadomość, że pod CH ktoś swoim pilotem otworzy twoje auto
Młody, witam właśnie kupiłem taki zestaw http://moto.allegro.pl/st...1794635339.html i na przykład kabel od zapłonu przeciąc i jest tylko jeden kabel do podłączenia a co z drugą połową ma se wisieć pare spraw nie kumam jak byś mógł napisać jak ty to podłączyłeś to będe wdzięczny
rynio, ja nie podłączyłem jeszcze tej opcji. Mam podłączony central,kierunki,syrenę i diodę a na resztę nie miałem już czasu i chyba zostawię to nowemu właścicielowi.
Młody, dokładnie jest bo ja myśałem że do każdych dzwi będą osobne kable a tylo chyba idą dwa kanle do bezpiecznika i otwierają wszystkie drzwi
** Dodano: 17-09-2011, 20:03 ** Młody, jutro będe montować jak zrobie to dam znać jak mi poszło
Wysłany: 17-09-2011, 22:12
Podłączenie tego alarmu jest naprawdę proste. W żółtej książeczce jest wszystko napisane, a jak masz problem to napisz do nich. Dadzą Ci rozpiskę do tempry lub tipo. Ja ją mam i wszystko ok. Sam podłączałem alarm 3godziny z szukaniem odpowiednich kabli, przeciąganiem pod maskę do syrenki. Centralny zrobiłem później, zabrał mi trochę czasu, ale to dlatego że omijałem skrzynkę bezpieczników jak diabeł... Jak napiszesz dokładnie o jaki kabel chodzi to może pomogę. Z tego co rozumiem to, albo chodzi o +12 po zapłonie(chyba żółty kolor), albo odcięcie(np. zapłonu)jeżeli jest włączony alarm. Ale do tej drugiej opcji potrzebujesz przekaźnika.
Młody, witam właśnie założyłem tą centralke na pilota tej firmy http://moto.allegro.pl/st...1794635339.html faktycznie było bardzo proste a tak się bałem chodzi jak ta lala podłączyłem diodę kierunkowskazy i centralny zamek działa super reszty nie podłanczałem bo mi nie potrzeba chciałem pilota na zimę bo często zamki są zamarznięte polecam
rynio, mówiłem że to proste
Ja podłączyłem jeszcze syrenę ale czasami mnie denerwuje jak muszę kilka razy otwierać i zamykać.
Ja używam tej centralki kilka miesięcy i jak na razie bez problemowo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.