Zmiana miejsca spotkania |
Autor |
Wiadomość |
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 22-08-2006, 19:31 Zmiana miejsca spotkania
|
|
|
Witam,
Docelowo nasze zloty organizowane są w Skorzęcinie (lata parzyste) lub Borkach (lata nieparzyste).
Najbliższy zlot miałby się odbyć właśnie w Borkach. Jednak część grupy która nadzorowała organizację zlotu w Borkach niestety odeszła z klubu (sprzedali, zamienili auta na inne).
W tematach z IV zlotu pojawił się pomysł organizacji zlotu w innym miejscu Polski.
Moim zdaniem jest to dobry pomysł. A dobrym miejscem, jak na moje oko, są tereny południowe Polski. Patrząć na mapę klubowiczów bez wachania można stwierdzić, że duża część klubowiczów pochodzi z terenów południowych. Nie dyskryminując północnej części Polski, na równowagę można zamiast Skorzęcina zaproponować zrobienie zlotu w tamtejszych rejonach.
Temat podejmuje teraz, mimo, że do maja 2007 jeszcze troche czasu jest, ale trzeba by powoli się zastanowić co gdzie i jak.
Kto by się podjął organizacji. Głównie chodzi o ustalenie bazy noclegowej, zebranie informacji o okolicznych atrakcjach. Plan zlotu zrobi się po zebraniu potrzebnych informacji.
Majówka 2007 wypada w dni wtorek - czwartek (1-3.V.2007). Więc możliwości mamy duże. Piątek (4.IV) napewno dużo osób weźmie urlopy i będzie też wolny.
Zapraszam do składania propozycji oraz zgłaszania chęci zebrania potrzebnych informacji. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 22-08-2006, 21:29
|
|
|
miszko napisał/a: | Nie dyskryminując południowej części Polski, |
miszko, chyba masz na myśli dyskryminację północy *] |
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 22-08-2006, 22:31
|
|
|
albo masz na myśli nie dyskryminując
hmm... wiem, że nie Zakopane drogi są fatalne i korki
a może Świętokrzyskie Góry, okolice? ew może jakieś miejsca co to tam są zamki
bo raczej nie w żadnym z centrów miast |
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 23-08-2006, 08:54
|
|
|
RaV, tak, już poprawiłem. Chodziło o Północ
Co do Zakopanego, może i fajne miejsce, ale bardzo zatłoczone. Przydao by się coś w środku części północnej Polski. Jakiś ośrodek w stylu Borki/Skorzęcin. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 23-08-2006, 19:07
|
|
|
zakopane może i zatłoczone ale raczej tylko w sezonie,ale miejscówka na zlot chyba dobra nad jeziorem rożnowskim tez jest przyjemnie... |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
MarcinWrocław
|
Wysłany: 24-08-2006, 19:03
|
|
|
Zakopane - ludzie są tam zawsze, a szczególnie na długie weekendy - zjeżdża sie cały Ślask i Małopolska. A może okolice Krakowa? Liczmy się z tym, że Zakopane dla np. Roba z Wolina to dosłownie cała Polska do przejechania.... Więc z góry nie liczyłbym na ludzi z wybrzeża - dla nich może byc za daleko.. Moge powiedziec tylko tyle, że w Zakopcu pokój za 30 - 35 zł z łazienką jest jak najbardziej do znalezienia ale prawde mówiąc to jak ja tam byłem to nawet nie odpalałem auta bo i tak nie ma gdzie za bardzo jeżdzić.. Może jakieś okoliczne mniejszawe mieścinki - np Wisła.. Aczkolwiek nie znam małych miescinek typu Skorzęcin - tu jest własnie możliwość wykazania sie ludzi z Małopolski - jak znacie i są to sprawdzone miejsca to może podjedżcie lub zadzwońcie i zasiegnijcie języka. I dla Miszka z góry propozycja - liste uczestników zróbmy tak aby byli wpisani ludzi którzy faktycznie przyjada a nie jak to był ostatnim razem w Darłówku... wpisanych 7 aut - były..... 3.. Pozdrawiam
Dodano: 24-08-2006, 20:04
Zakopane - ludzie są tam zawsze, a szczególnie na długie weekendy - zjeżdża sie cały Ślask i Małopolska. A może okolice Krakowa? Liczmy się z tym, że Zakopane dla np. Roba z Wolina to dosłownie cała Polska do przejechania.... Więc z góry nie liczyłbym na ludzi z wybrzeża - dla nich może byc za daleko.. Moge powiedziec tylko tyle, że w Zakopcu pokój za 30 - 35 zł z łazienką jest jak najbardziej do znalezienia ale prawde mówiąc to jak ja tam byłem to nawet nie odpalałem auta bo i tak nie ma gdzie za bardzo jeżdzić.. Może jakieś okoliczne mniejszawe mieścinki - np Wisła.. Aczkolwiek nie znam małych miescinek typu Skorzęcin - tu jest własnie możliwość wykazania sie ludzi z Małopolski - jak znacie i są to sprawdzone miejsca to może podjedżcie lub zadzwońcie i zasiegnijcie języka. I dla Miszka z góry propozycja - liste uczestników zróbmy tak aby byli wpisani ludzi którzy faktycznie przyjada a nie jak to był ostatnim razem w Darłówku... wpisanych 7 aut - były..... 3.. Pozdrawiam.. |
_________________ była.... Temperówka, 92 1.6
była.... Vectra A '95 1.6 + LPG
była Vectra X18XE - nareszcie z klimą!!
C5 FL 2,0 HDI Break Exclusive |
|
|
|
|
Chiquita
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 24-08-2006, 19:10
|
|
|
MarcinWrocław napisał/a: | Liczmy się z tym, że Zakopane dla np. Roba z Wolina to dosłownie cała Polska do przejechania.... Więc z góry nie liczyłbym na ludzi z wybrzeża - dla nich może byc za daleko |
Dlatego niezłym rozwiązaniem jest centralna polska. Każdy ma "niedaleko" wiecie o co chodzi. Tyle że centralna polska jest mało atrakcyjna turystycznie. Przynajmniej na I rzut oka. |
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 26-08-2006, 21:31
|
|
|
unknown napisał/a: | ...a może Świętokrzyskie Góry, okolice? ew może jakieś miejsca co to tam są zamki |
Pomysł godny uwagi.
Temat spotkania w świętokrzyskiem był już poruszany ale jakoś poszedł w niepamięć. |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
Jarek38
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 550 Skąd: Mińsk Mazowiecki
|
Wysłany: 27-08-2006, 18:25
|
|
|
Tu macie link do tamtej propozycji:
http://forum.tempra.org/v...er=asc&start=60
Niestety tak jak Radek napisał pomysł nie spotkał się wtedy ze zbyt dużym zainteresowaniem. |
_________________ Tempra 2.0 ie 8V + LPG |
|
|
|
|
rob
Pomógł: 5 razy Wiek: 53 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 487 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 27-08-2006, 19:29
|
|
|
MarcinWrocław napisał/a: | Liczmy się z tym, że Zakopane dla np. Roba z Wolina to dosłownie cała Polska do przejechania.... Więc z góry nie liczyłbym na ludzi z wybrzeża - dla nich może byc za daleko. |
he he znasz mnie gościu nie wiem jak dla innych z wybrzeża ale dla mnie 700km w te czy we wte nie robi żadnej różnicy
ja moge jechać na zlot nawet do władywostoku pod warunkiem że inni się też zjawią i zabawa będzie cool pozdrówka |
_________________ Fiat Ducato 2.3 JTD
Mazda MX3 1.6 16v |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
|
Wysłany: 27-08-2006, 19:38
|
|
|
rob napisał/a: | ja moge jechać na zlot nawet do władywostoku pod warunkiem że inni się też zjawią i zabawa będzie cool pozdrówka |
Zmień kierunek!
Polecam jednak bardziej na zachód lub na południe.
Mnie wystarczyła jazda z W-wy do Kijowa i z powrotem (lekko ponad 2000km).
Choć bardzo lubię jeździć i dalekie trasy mnie nie przerażają to tej trasy więcej autem nie chcę pokonywać |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 27-08-2006, 19:38
|
|
|
To ja zaproponuje od siebie - Wyspa Sobieszewska (15km od Gdańska)
Chciaż fakt, że więcej klubowiczów jednak na południu więc zawsze pozostaje spotkać się gdzieś w środku.
Tak jeszcze mi się przypomniało, że swojego czasu Garbusiarze organizowali zlot tu: http://www.relax.eurowczasy.com/ i byli bardzo zadowoleni - jest to niedaleko W-wy.
Sam tam nie byłem więc pisze tylko co słyszałem |
|
|
rob
Pomógł: 5 razy Wiek: 53 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 487 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 27-08-2006, 19:46
|
|
|
Radke, oczywiście to był mały żarcik mi pasuje skorzęcin albo borki lub okolice centralnej polski(najbardziej sprawiedliwe dla wszystkich) ale krajobraz mozna by zmienić coś nowego zobaczyć Polska to podobno piękny kraj i warto go przy okazji zlotu troche pozwiedzać |
_________________ Fiat Ducato 2.3 JTD
Mazda MX3 1.6 16v |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 27-08-2006, 21:04
|
|
|
to może jednak w stronę południa, tak choćbo do 1/3ej Polski od dołu licząc by by południowcy mieli większą motywację, że jest bliżej niż dalej... |
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 28-08-2006, 11:50
|
|
|
Mi się to podoba i popieram ten pomysł. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
MarcinWrocław
|
Wysłany: 28-08-2006, 20:38
|
|
|
Dobra - był temat że jez. Rożnowskie jest dobrym miejscem. Byłem tam w niedzielę - jest to ok 50 km od Bochni czyli ok 70 od Krakowa na płd-wsch. Wiec powiem tak - jeziorko niewatpliwie jest, nawet niemałe, woda nawet nie najbrudniejsza. Miejsce miłe dla oka, dużo zieleni i pagórków. Dojazd nienajgorszy choc ostatnie 5 km to tragedia a nie droga.. A co do kwater - te są.. Mam kilka nr tel więc jeśli chcecie to dzwońcie. Ja się nic nie dowiedziałem gdyż było niedzielne popołudnie i ludzie byli bardziej wstawieni niż zwykle i nie dało się nic dowiedziec..;)Aczkolwiek, hmm.. chyba jest podobne miejsce gdzieś bliżej "centrum"... Mi osobiście pasuje jak najbardziej. ocencie sami lokalizacje.. |
_________________ była.... Temperówka, 92 1.6
była.... Vectra A '95 1.6 + LPG
była Vectra X18XE - nareszcie z klimą!!
C5 FL 2,0 HDI Break Exclusive |
|
|
|
|
moley
Pomógł: 5 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Gru 2005 Posty: 486 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 29-08-2006, 16:01
|
|
|
a może nad zalew zegrzyński?? w miejscowości NIEPORĘT ?? jakoś tak na północ od warszawy jakies 30-40km?? |
_________________ Fiat Tempra 1,6S ' 94 - sprzedane
Peugeot 205 1,8d aka Tygrys '85 |
|
|
|
|
bronek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Paź 2005 Posty: 284 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-08-2006, 16:22
|
|
|
Albo Rynia nad Zalewem Zegrzyńskim (niedaleko nieporętu)
Tylko że woda w Zalewie jest bleeeeee..... :/ |
|
|
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
|
Wysłany: 31-08-2006, 19:01
|
|
|
Jeżeli chodzi o zalew jestem za
Byłem tam pare razy i naprawde jest fajnie a i jest gdzie zlocik zrobić
[ Dodano: 31-08-2006, 20:03 ]
Mam do nieporętu jakie 130-140km
W nieporęcie też byłem też fajnie.
W miejscowości Rynia nie byłem więc niewiem jak tam jest |
_________________ Tipo 1.6ie DGT bez LPG --- Już należy do TempraWG
LPG - dobry do zapalniczek |
|
|
|
|
unknown
|
Wysłany: 31-08-2006, 21:03
|
|
|
hmm... w zasadzie takie gadanie jest fajne ale w 100% sedna nie przyniesie; niektórzy czasowo, czy ka$owo czy jeszcze wg upodobań chcą mieć w tym czy innym rejonie kraju; więc proponuję założyć ankietę, dzieląc PL np na 9 kwadracików czy jakoś takoś (nie więcej, 9 chyba w sam raz) i:
1) jest mi miejsce obojętne
2) - 10) miejsce X jest dla mnie najdebeściak
potem patrząc na wyniki ankiety albo miejsce z proponowanych (jeśli 'obojętne' wygra) wybieramy albo jeśli wygra dany teren (kwadracik) to na nim się skupiamy i tam szukamy...
[ Dodano: 31-08-2006, 22:17 ]
w sumie robię ankietę... http://forum.tempra.org/v...p?p=53822#53822
intencje są takie - by może szybciej przejść do konkretów |
|
|
magi-marcin
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Maj 2006 Posty: 323 Skąd: Huta Czechy
|
Wysłany: 31-08-2006, 22:39
|
|
|
Nareszcie ktoś pomyślał za wszystkich
Na zlocie masz umnie |
_________________ Tipo 1.6ie DGT bez LPG --- Już należy do TempraWG
LPG - dobry do zapalniczek |
|
|
|
|
unknown
|
Wysłany: 02-09-2006, 21:28
|
|
|
to właśnie po chyba miałem chwilowy przypływ 'pomysła'
czyli nigdy dość...
o będę pamiętał |
|
|
magi-marcin