|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
czy to ma sens? |
Autor |
Wiadomość |
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 12-04-2008, 12:13
|
|
|
Adonay bez urazy... ale jesli piszesz ze dla klubowiczow:-) to chociaz podaj ze mozesz na tym zrobic 5% upustu.
Kompa o tych parametrach kazdy moze zlozyc chocby na www.proline.pl za duzo mniejsza kase;-) nie ladnie oj nie ladnie
Romano dobrze prawisz
Robert- polecam forum www.purepc.pl zajrzyj tam a rozjasni ci sie duzo co kupic na najblizsze 2 lata |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
Adonay
|
Wysłany: 12-04-2008, 13:39
|
|
|
RobertWroc napisał/a: | Adonay czym różni się ten komputer od tego>?
tylko nie pisz mi bo ten ma to a ten tamto tylko jasno i prosto bo ten pociągnie to a tamten wyłoży się na pixelshaderach np.
jak coś odezwe się do ciebie na przełomie cerwiec lipiec.... |
Tzn. RoberWroc ja się w sumie tak nie znam O to zapytaj MupiKa, skoro to jego konik. Ja tylko wyrażam chęć pomocy
Możesz też napisać do kumpla albo pracownika jego, na pewno dokładnie Ci odpowiedzą i po ludzku.
Zgłaszać się możesz Nie ma sprawy
** Dodano: 12-04-2008, 14:42 **
MupiK napisał/a: | Kompa o tych parametrach kazdy moze zlozyc chocby na www.proline.pl za duzo mniejsza kase;-) nie ladnie oj nie ladnie |
Nie ładnie ? Tzn, że niby ja na tym zarabiam ? Ok, to Twoje zdanie - jeśli polecasz komuś tańszego, z jego "wybitnym" serwisem i ogólnie podejściem do klienta jak Orange, to spoko.
Nic złego na myśli nie miałem, a nie mogę ustalić stałego rabatu, bo kumpel może mi zrobić przysługę co najwyżej - bo co on z tego ma ?
Oj kolego, chyba nie chciałeś zabłysnąć swoją wiedzą na temat aktualnych cen kompów co ?
** Dodano: 12-04-2008, 14:45 **
Nie no jestem oburzony - chłopie przecież ja nie chcę na Was zarabiać !
Dobra - tematu nie było, jak ktoś chce tanio i elegancko sobie złożyć kompa to niech się zgłosi do MupiKa. |
_________________ był : Tipo 1.4
są : Ford Fiesta 1.3
Opel Astra 1.4 16V |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 12-04-2008, 20:24
|
|
|
RobertWroc napisał/a: | romano, odpowiem Ci tak szczerze- bo dzisiaj mnie na niego stać. bo mogę sobie pozwolić na dwa kompy w domu.Ale nie wiem czy za rok będe mógł sobie pozwolić na nowego kompa.Tal jak rok temu nie mogłem, i... pamiętram jak sam byłem mały,chodziłem do szkoły.W domu się nie przelewało.Wiem, pamiętam co czuje dziecko które chodzi w spodniach z darów ( pewnie młodsi nie wiedzą o co mi chodzi....) gdy króluje Wrangler z Pewexu...
A Quad...teraz jest troszkę ponad możliwości gier.. ale za rok? Dwa?
Inna kwestia-załżyłem tren temat bo sam tak naprawdę nie wiedziałem o co chodzi z tym procesorem i zastanawiałem się dlaczego procek 2,6 ma by lepszy od mojego 3.0? teraz wiem ze chodzi o to że to jest 2.6 x 4.
Inny pow ód tak jak napisałem wcześniej-nie wiem co szybciej się rozwija-wymagania gier czy możliwości sprzetu. Wiem jakaś dziwna logika ale lepiej teraz zainwestować troszke więcej niż potem załowć |
Robert oczywiście twoja sprawa co chcesz kupić i trochę a może dużo racji masz z tym, że chcesz kupić niejako na zapas, bo rzeczywiście jeżeli aplikacja będzie napisana pod 4 rdzenie to ten procek będzie lepszy niż duo, bo obecnie w różnych testach quad nie zawsze jest wydajniejszy od duo.
Co do częstotliwości taktowania i ilości rdzeni to też nie jet taki bezpośredni przelicznik: zegar razy ilość rdzeni ważniejsza jest architektura procesora. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
Dragomi
Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 151 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
Wysłany: 04-06-2008, 16:39
|
|
|
na twoim miejscu poważnie jednak zastanowił bym się nad rozwiązaniem twojego kuzyna ponieważ gdy kupisz PS3 to masz spokój na jakichś parę ładnych lat a jej koszt to ok1600zł z GTA IV(niepodważalny według mnie argument) oczywiście jest to rozwiązanie ale tylko wtedy gdy twój syn chce coś do grania
ponieważ są też jednak minusy ps3
m.in. net tylko do grania przez multiplayer więc brak stron www i komunikatorów
oraz droższe gry(na PC ok 100zł-150zł; PS3 150zł,170zł i drożej)
Pozdrawiam |
_________________ Pod opieką:
Seat Toledo 1.8
Seat Ibiza 1.2(system porshe)
Fiat Tempra 1.6;] |
|
|
|
|
radexon
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 14 Wrz 2005 Posty: 221 Skąd: Grudziądz
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 04-06-2008, 17:20
|
|
|
ja bym polecał X360 idzie przerobić na piraciory i moim zdaniem (opierając sie na porównania) na X360 lepsza grafa i tani jest ogolnie 1299 zl chyba z padem bezprzewodowym dyskie mtwardym itp.
Co do komputera a dokładniej procesory wielordzeniowe.To taka prawda jak ktoś pisał gdzies tu w temacie ze nie wykrozysta się w pełni ich mocy.Nawet 2 rdzeniowe obecnie mało które gry wykorzystują no i aplikacji mało.
Ja mam
* AMD X2 5000+
* 4 GB RAM DDR2 667 mhz na szynie,
* płyta MSI K9N Ultra
* grafa 8500 GT PALIT
Zadowolony jestem i gry chodza wszystkie ,mam VISTĘ BUSINESS (ze studiów legal otrzymalem )
Co do VISTy byłem sceptykiem i mialem zle podejście do niej jak mialem stary komp ale kupując nowy zainstlaowalem VISTE i róznicy nie widze,chodzi dobrze zero zawiech itp po prostu do VISTY trzeba miec doobry sprzęt.
Kompa w grudniu kupowałem.
To na tyle |
www.lechelektronik.pl
----------------------------- |
|
|
|
|
Dragomi
Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 151 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
Wysłany: 04-06-2008, 18:34
|
|
|
radexon napisał/a: | na X360 lepsza grafa |
osobiście grałem na ps3 i x360 w gta IV i nfs pro street i grafiką wygrywa ps3
radexon napisał/a: | tani jest ogolnie 1299 zl |
PS3 na polskim rynku od niedawna teraz ok 1600zł z gta, X360 też jak wychodził miał cenę 1700zł teraz cena spadła bo już trochę na rynku jest |
_________________ Pod opieką:
Seat Toledo 1.8
Seat Ibiza 1.2(system porshe)
Fiat Tempra 1.6;] |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|