Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki Linux jest dobry ??
Autor Wiadomość
Tobi 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 01-11-2006, 17:59   

Wiem miszko, dlatego napisałem "desperatom polecam". Jest przeładowany i przez to wolniejszy ale równocześnie obsługuje bardzo duży wachlarz sprzętu i przeważnie nie ma z nim problemów po instalacji - jest świetny dla początkujących. Sam również korzystam z ubuntu, teraz na nowym dysku będę instalował wersję Edge :)

Zamawiaj jedzenie przez internet.
Moje domeny na sprzedaż.
     assistance   Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 01-11-2006, 18:36   

Ja już na jendym komputerze u siebie instalowałem. Miło chodzi. Poprzednia wersja miała problem z moim routerem, bo mamy router i 2 huby i nawet po recznym ustawieniu sieci coś nie chciał chodzić. Teraz na nowszym chodzi ok, ustawiłem ręcznie wszystko, ale nadal przed wysłaniem zapytania przez np.przeglądarkę muszę troche czekać. A nie mam czasu na dochodzenie dlaczego.

ZielonyTBG 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 04-11-2006, 23:15   

miszko napisał/a:
ZielonyTBG napisał/a:
No such file or directory

Nie ma takiego pliku lub katalogu, czyli coś źle przepisałeś nazwe pliku.

Ale jak wpisuje to samo gdy nie jestem root-em to wtedy zaczyna go rozpakowywać więc nie wiem co jest grane.

Dzisiaj trochę męczyłem się w trybie (nawet nie wiem co to za tryb) init 3 potem konsola MC no i po znalezieniu pliku i kliknięciu na niego zaczęło instalować,ale nagle jeden komunikat za drugim że sprzęt nie rozpoznawalny i takie tam i to by było na tyle.

Tak sobie tłumacze że może nie ma jeszcze sterów pod moją grafe,bo model 7900GS Galaxy jest dość świeży.Totalna załamka.

No i się poddałem.Właśnie testuje Windows Viste Ultimate RC1 5600.Nie powiem bo jest dość ciekawa no i ładna,ale jak zobaczyłem co robi z moim RAMEM to zwątpiłem.Ale myślę że wersja finalna będzie niczego sobie,ale zakup pamięci jest konieczny bo z moich 512mb bez włączania innych programów zostaje mi jakieś 25-30mb więc nie jest zbyt dobrze. #-o
     assistance   Moneta

miszko 

Wysłany: 05-11-2006, 09:06   

A jaką komendą uruchamiałeś? suda nazwa_pliku ?

ZielonyTBG 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 05-11-2006, 14:02   

Oooo teraz to już nie pamiętam jak dokładnie było. ;D
     assistance   Moneta

MaXXMisiek 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 21-11-2006, 13:58   

A dla tych którzy nie chcą instalować Linusia a tylko zobaczyć co i jak sie tam je polecam polskiego linusia :)

Linux-EduCD 0.6

Jest to wersja LIVE CD czyli odpalana z płytki ale jak komu sie spodoba można zainstalowac systemik na HDD

http://www.simp-st.pl/mos...id=28&Itemid=43DOWNLOAD

RaV 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 21-11-2006, 14:55   

A czy ktoś z Was wie czy jest taki Linux, na którym da się poprawnie zainstalować moją kartę ATI Radeon 9550?
Mimo wypróbowania, dosłownie Wszystkich sposobów opisywanych na forach ubuntu, na akurat moją nie ma sposobu, a każde zainstalowanie kończy się tym, że system albo nie rusza albo i tak w końcu okazuje się, że mam sterowniki Vesa..... :sciana:

assistance   Moneta

miszko 

Wysłany: 21-11-2006, 17:31   

Ja mam Radka 9550 i pamiętam, że udało się go postawić. A ten sposób co kiedyś wcześniej podawałem, to znaczy ten link który podałem i tam był opis pewnego usera na tamtejszym forum?

RaV 

Wysłany: 04-12-2006, 08:32   

miszko, dzięki za radę - jakoś mi umknął ten post :uklony:

Skończyło się na tym, że wczoraj zainstalowałem kubuntu Edgy - 6.10
No i się udało - sposobem opisanym w wikipedii :D

assistance   Moneta

tnnn 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 04-12-2006, 19:56   

No ale post pisany pod winda...

[-X

RaV 

Wysłany: 04-12-2006, 20:24   

Hehe,
no cóż... winda niestety jeszcze troszkę u mnie pozostanie jako ten domyślnie uruchamiający się OS
Niestety na razie nie mogę wygospodarować chwili aby porządnie się w nim pobawić. No poza tym są programy typu AutoCAD, których chyba jeszcze nie ma pod linuxem :(
Ale wierzę, że nadejdzie ten dzień gdy z radością w sercu będę mógł wywalić na zawsze dziecko Bill'a 8)

Pozdrawiam

** Dodano: 04-12-2006, 19:26 **
tnnn, co to za system ta piłeczka w kratkę? (jakoś pod konqueror'em nie pisze mi co to) Czy może sławna Vista?

assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 04-12-2006, 21:35   

ta piłeczka w kratkę to icon_amiga.gif więc albo forum nie rozpoznało dobrze albo rozpoznało :D a może tnn odpalił starszą Amigę :P , dał pauzę jak grał we froga i panga i stuknął właśnie post dla Ciebie :P
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl

assistance   Moneta

tnnn 

Wysłany: 04-12-2006, 23:15   

Cytat:
** Dodano: 04-12-2006, 19:26 **
tnnn, co to za system ta piłeczka w kratkę? (jakoś pod konqueror'em nie pisze mi co to) Czy może sławna Vista?

No Amiga... w teorii ;)

Ale co ciekawe - np jest ikonka gentoo, ale nie ma jak wykryc ze ktos uzywa gentoo :]

miszko 

Wysłany: 05-12-2006, 00:49   

W emulacje się bawisz?:D

nessuno 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 06-12-2006, 19:03   

RaV napisał/a:
No poza tym są programy typu AutoCAD, których chyba jeszcze nie ma pod linuxem :(
Ale wierzę, że nadejdzie ten dzień gdy z radością w sercu będę mógł wywalić na zawsze dziecko Bill'a 8)

Również Corel nie chodzi pod Linuxem i to mnie trochę martwi i ogranicza. RaV, mam taką samą nadzieję, że pewnego dnia dziecko Bill`a pożegnam definitywnie. :badgrin:

tnnn 

Wysłany: 06-12-2006, 20:20   

nessuno napisał/a:
Również Corel nie chodzi pod Linuxem i to mnie trochę martwi i ogranicza. RaV, mam taką samą nadzieję, że pewnego dnia dziecko Bill`a pożegnam definitywnie. :badgrin:

Noo... jesli pewnego dnia bedzie sie dalo skompilowac Corela pod MONO to bedziesz mogl uzywac tego samego programu na windzie, linuxie i na macos ;)

lordabarth 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 20-01-2007, 14:17   

Jak ktoś ma ochotę na darmowe płytki z Ubuntu to na tej stronie https://shipit.ubuntu.com/ wysyłają za FREE. :lol:
Niestety czas oczekiwania jest dosyć długi.Około miesiąca.

Maly 
witamy nowego

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 20-01-2007, 15:39   

tnnn napisał/a:
Noo... jesli pewnego dnia bedzie sie dalo skompilowac Corela pod MONO to bedziesz mogl uzywac tego samego programu na windzie, linuxie i na macos

No i oczywiście w AMIGAOSie (ach gdyby programy do sterowników ktoś napisał dla ami, oczywiście przenośnej :yawinkle: ) a BILL niech sobie ... :sciana:

Odpowiedz do tematu