|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Prezentacja na rzutniku w oknie |
Autor |
Wiadomość |
Dawid
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 23 Lis 2007 Posty: 183 Skąd: Kraków/Kielce
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 20-04-2012, 22:23 Prezentacja na rzutniku w oknie
|
|
|
Jak zrobić żeby projektor po podłączenia do komputera nie pokazywał całego pulpitu tylko jego wycinek. Tak żeby prezentacja była wyświetlona ale żeby można było patrzeć na tekst. Wiem że takie coś się da zrobić tylko nie wiem czy to przez jakiś program trzeba czy w opcjach projektora muszę szukać. |
_________________ Było Tipo 2.0 8v GT
Było Tipo Sedicivalvole
Jest Tipo Sedicivalvole Abarth |
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 20-04-2012, 23:33
|
|
|
jeśli podłączasz pod rzutnik lapka ( a zapewne tak ) to za pomocą kombinacji klawiszy FN + ( np 3,4,5 w zależności od marki lapka ) jest możliwość przerzucania obrazu tylko na ekran rzutnika lub klonowania ( to samo na monitorze i lapku ) następnie w opcjach karty graficznej ( menu karty przeważnie otwiera się którąś z ikonek na pasku obok zegarka ) da się ustawić które fragmenty ekranu chcemy pokazać na dodatkowym monitorze ( w tym przypadku na rzutniku )
nie które laptoki wyposażone w zintegrowane układy graficzne ( głownie stare intele ) nie posiadają takiej funkcji. z kolei "średnio wiekowe" lapki z układami nvidi lub ati wymagają dodatkowej konfiguracji co dokładnie chcemy rzucić na ekran "zewnętrzny"
tak czy siak na twoim sprzęcie może dać się to zrobić grzebiąc trochę w opcjach lub nie dać się wogóle
** Dodano: 21-04-2012, 00:45 **
aha i pozostaje kwestia przerzucania obrazu z komputerów stacjonarnych. te przeważnie były wyposażone w wyjście tv out ( np. wtyczką svideo ) na rzutniku lub tv pojawiał się sam pulpit bez żadnych ikonek. i a by na naszym zewnętrznym wyświetlaczu pojawił sie obraz ( np,. film ) należało zastosować kombinacje klawisze pewnych klawiszy ( różne kombinacje dla różnych programów ) np. bestplayer rzucał obraz po wciśnięciu jak dobrze pamiętam alt+f11 )
podejrzewam że są programy, w których możesz dokładnie ustawić który fragment pulpitu ma się wyświetlać na zew. ekranie jednak ja nigdy z takich nie korzystałem ... |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|