Zmienne taktowanie ma na celu zmniejszenie poboru prądu i dodatkowo powoduje, że procek się nie przegrzewa. Jeśli to laptop to jeszcze moge zrozumiec, bo tak powinno być, ale jeśli stacjonarny to...nie wiem co powiedziec ^^
system mam czysty... nie ma też wirusów, hi-jackerów, niepowołanych połączeń z netem ... i nie ma nic niepożądanego...
nie istnieje takie stwierdzenie w przypadku systemu windows (jeśli ktoś ma internet)
właśnie jakoś ze 3 dni temu zainstalowałem sobi Kasperskyego 2009... jeden z lepszych na rynkuw rankingu jaki podaje Tobol jest uplasowany na miejscu chyba czwartym... czy piątym... no a przed chwilą scanowałem online scanerem MKS_VIR 2k7 i odziwo usunął mi 3 trojany i jakieś coś jeszcze... i skanuje dalej
no właśnie ja też nie mam pojęcia... ale od zmiany którą dokonałem ani razu się nie zmulił i chodzi płynniej o wiele np w grach
A wiesz co? ja na laptopie mam program pod Windowsa, do zmieniania ustawień biosu. Na stacjonarnym też tak można, więc może jakiś program CI takie kuku zrobił?
Świstak napisał/a:
właśnie jakoś ze 3 dni temu zainstalowałem sobi Kasperskyego 2009... jeden z lepszych na rynkuw rankingu jaki podaje Tobol jest uplasowany na miejscu chyba czwartym... czy piątym... no a przed chwilą scanowałem online scanerem MKS_VIR 2k7 i odziwo usunął mi 3 trojany i jakieś coś jeszcze... i skanuje dalej
A widzisz, 2007 może mieć inny system wykrywania
A co do tego, że każdy Windows nie jest "czysty", to tylko kwestia umiejętności - ja np. dbam o system od samej instalacji Przykład:
Czy wiecie, że podczas instalacji systemu powinno sie odłączyc kabel od neta? Połowa instalacji systemu przebiega już na świeżo uruchomionym, podstawowym systemie (ta część gdzie się wybiera języki, wpisuje klucz, itp). Wystarczy zawirusowany komputer w naszej sieci lan, i już po "ptokach" (pamiętacie tego słynnego blastera, albo sassera? im wystarczyło tylko tyle).
wszystko co darmowe jest raczej do dupy. Ja robie tak: ściągam triala na 30 dni po 30 dniach ściągam innego triala na 30 dni i tak w kółko... miałem już wszystkie Kaspersky'e, Noda32, MKSa, Comodo, Kerio, pare Avastów. Te dobre antyviry sa najczęściej płatne a te słabsze są darmowe. jeśli masz kasę i dobrego oczywiście bezpłatny... (szybkiego) kompa to kup sobie oryginalnego Kasperka i będziesz miał spokój na rok bo taka jest licencja jeśli masz słabego kompa i nie chcesz wydawać 170 PLN na antyvira zainstaluj avasta i skanuj MKS'em co jakiś czas online kiedyś można było z kasperskym kombinować z zegarkiem żeby sobie triala przedłużyć... ale już się nie da
ściągam triala na 30 dni po 30 dniach ściągam innego triala na 30 dni i tak w kółko... miałem już wszystkie Kaspersky'e, Noda32, MKSa, Comodo, Kerio, pare Avastów.
a teraz mam pięęęękny syf w rejestrze prawda...
no mam jakiś syf bo mi komp służy do zabawy różnymi programami, choć nie mam gier to testuję instaluję i bawię sie programami, mam ccleanera i czasem czyszcze rejestry itd. ale komp się nie muli nie ma jakichś cudów nie wyskakują błędy itd... nie nażekam. sprawdzony sposób połowa moich kumpli tak robi
dzisiaj procek się przegrzał totalnie... wyłączyło mi kompa i nie mogłem go włączyć...
poszedłem do serwisu z kompem, zdjęli radiator i kolesiom opadły ręce... jakiś idiota który składał mi kompa do kupy "zapomniał" zdjąć taśmy izolującej chroniącej lustro... i przez to procek się gotował i zwalniał masakrycznie...
Ostro przepolerowali procka, ale niestety zostało trochę pozostałości po folii...
Kiedyś widziałem w internecie fajny test.
Odpalili Quake3.
Sumując zdjęli radiator. AMD usmażył się odrazu, a Intel chodził z tym, że gra już nie bardzo... szybko
ogólnie ten test jest stary jak świat po za tym tak naprawdę ma się ni jak do rzeczywistości bo procek siłą rzeczy chłodzenia potrzebuje i upływ czasu to potwierdza bo dalej stosuje się radiatory po za tym jaki psychol ściaga radiator z procka podczas pracy ?
zaś odnośnie sprawy kolegi sapphiron to ja bym poszedł do sklepu w którym tego compa składali i zrobił tam konkretna jazdę i żądał "zadość uczynienia" w postaci np nowego procka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.