mity i fakty ??? (o ceramizerach) |
Autor |
Wiadomość |
april
Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 26 Lut 2006 Posty: 23 Skąd: Miedziana Góra
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 18-04-2006, 21:43 mity i fakty ??? (o ceramizerach)
|
|
|
Cóz tu sie chwalic?! Mechanikiem jestem juz ze sporym doswiadczeniem.Pewnego pięknego wieczora przeczyta łem cała zawartosc strony ceramizery.I choc grosze nie smierdze postanowiłem zaryzykowac kupno preparatu.Co prawda mam dopiero przejechane ponad 600 km od zastosowania to juz jestem usatyswakcjonowany pierwszymi objawami.Przedewszystkim cichsza praca silnika.Jako to przeca stary diesel to lubił sie na zimnym potłóc.Teraz na zimnym jest spokój,jakby przed chwila był zgaszony.Drugie to zupełny brak dymu.Wczesniej na zimnym leciutko dymił na niebiesko jak to diesel.Zdecydowanie poprawiła sie elastycznośc silnika.i sotatnie!!!Znikły wszelkie przydźwięki silnika.Sam w to nie wierzyłem,ale jednak cos w tym jest.Co by kasy w błoto nie wywalac najpierw skonsultowałem to u siebie w firmi9e z chemikami czy obróbka chemiczna metalu jest mozliwa.Każdy z nich potwierdził i co ciekawe to tchnika poznała taka obróbke 15 lat temu.Ciekawe tylko dlaczego do tej pory ludzie tak sceptycznie podchodzą do tyego zagadnienia.Czyzby każdy był omnibusem i wiedział wszystko.Szkoda moich wypocin.W każdym razie polecam.Gwarantuję ze nic nie popsuje.A moze pomoże??? W moim przypadku (a zastosowałem mozna powiedziec zapobiegawczo) sprawdza sie w 100% choc to dopiero połowa procesu.W razie pytań na wp proszę.Dziele sie z wami doswiadczeniami,bo w sumie to lubie experymentowac z nowymi technologiami.Pozdrawiam |
_________________ PIERWSZA PASJA JEST ENDURO A DRUGA MOJ TIPO
APRILIA RX 125
TIPO 1,9 Tds DGT |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-04-2006, 23:00
|
|
|
Napisz jakiego preparatu dokladnie uzyles :-)
Bo ceramizerow od groma jest jeden moze byc gut... a inny zniszczy silnik:( |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 19-04-2006, 08:23
|
|
|
W klubie chyba byl przypadek, ze po zastosowaniu ceramizera silnik zatarł się |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
april
Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 26 Lut 2006 Posty: 23 Skąd: Miedziana Góra
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 19-04-2006, 12:05
|
|
|
Ceramizery nazwe handlową mają AUTO REPAIR i pochodzą z firmy VIDAR z Warszawy. |
_________________ PIERWSZA PASJA JEST ENDURO A DRUGA MOJ TIPO
APRILIA RX 125
TIPO 1,9 Tds DGT |
|
|
|
|
picek
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 19-04-2006, 17:05
|
|
|
LUDZIE-ja odradzam zakup tego gówna.Pisałem post na ten temat.Pierwsze wrażenia chyba bardziej na podłożu psychicznym.Było fajnie ale po 8000km zacząłem ostro dolewać olej.Wcześniej na 15 tyś 1 litr.Tu po 8tyś 1,5litra.Przez pierwsze 2tyś silnik się przegrzewał-być może w skutek tego tarcia które było zalecane.Wczoraj byłem płukać silnik i na nowo zalać olejem.Jeżeli macie zdrowe silniki to dajcie sobie spokój z tym badziewiem.Najlepsze dla silnika to poprostu dobry olej.Dobrzy ludzie doradzali żeby dać spokój ale ja nie.Teraz pewnie głowica do remontu. |
_________________ Audi |
|
|
|
|
muflonek
Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 14 Sie 2005 Posty: 84 Skąd: Ciechanów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 19-04-2006, 22:41
|
|
|
bo ceramizery to chyba tylko do podupadajacego silnika??????? |
|
|
|
|
kornik
witamy nowego
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 21-04-2006, 11:52
|
|
|
Najlepszy dodatek do oleju to DWUSIARCZEK MOLIBDENU FIRMY WURT sprawdzone ciężko dostać ale warto wydatnie poprawia prace silnika oraz elastyczność bez przykrtch konsekwencji. Polecam |
_________________ BIAŁA TEMPRA SW 1.9TD DIGITAL X 94 r |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 22-04-2006, 16:32
|
|
|
ciekawe jak to się w rzeczywistości ma... czy ktoś do starszego gaźniczkowego dodawał... chętnie bym sprobował troszkę ale jeśli potem ma coś się przytykać, trzeć a z czasem rozszczelnić, rozpieprzyć to nieee.... i gdzie tu prawda? |
|
|
mkaminski100
Wiek: 44 Dołączył: 17 Gru 2004 Posty: 672 Skąd: Basingstoke
Województwo: Other
|
Wysłany: 05-05-2006, 19:42
|
|
|
Ojciec kiedyś wlał "gear cośtam" do poczciwej ładziny. Taki środek do ceramizacji. No i po ok 1000km silnik zaczął zużywac ogromne ilości oleju więc poszedł do remontu. Okazało się, że te "ceramidy" rozpuściły osady pod pierścieniami i silnik sie rozszczelnił,a plus do tego skutecznie zapchały filtr i też silnik sie przegrzewał.
Osobiście odradzam eksperymentów... |
|
|
|
|
KJ18
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 24-09-2006, 12:31 Wracajac do ceramizerów
|
|
|
To znalazłem na stronie www.ceramizery.pl, bardzo ciekawe stwierdzenie napisane pod testem silnika bez oleju który przejechał 300km. Proszę bardzo:
"Wynik testu jazdy bez oleju w silniku przedstawia unikalne własności Ceramizerów Auto-Repair, jednak ze względu na ekstremalność testu stanowczo odradzamy wykonywania podobnych prób na własnym pojeździe."
Jestem bardzo ciekwy jak to dziala i czy wogóle coś daje ale nie chce zaszkodzić silnikowi, łyka troszkę dużo oleju a remont nie bardzo mi się uśmiecha.
Co sądzicie o MOTODOKTORZE, czy są jakieś pozytywne skutki stosowania tego preparatu, czy tylko spokojne sumienie, że przecież włałem preparat i wszystko jest OK?????
Pozdro |
_________________ TEMPRA 2.0 i.e 91r.
Wtrysk wielopunkt, Gazik |
|
|
|
|
picek
|
Wysłany: 13-10-2006, 21:14
|
|
|
KJ18, motodoctor-to się zgodzę -po tym zasranym ceramizerze przez którego olej zacząłem dolewać to teraz mam troszkę spokoju-leję żadziej i nic złego się nie dzieje.Zresztą wcześniej miałem dwa kaszlaczki do których też lałem i nie musiałem oleju wozić ze sobą. |
_________________ Audi |
|
|
|
|
RaV
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Paź 2005 Posty: 539 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 13-10-2006, 22:41
|
|
|
Koledzy, a tak z ciekawości, zna ktoś z Was skład chemiczny tych ceramizerów? |
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 17-10-2006, 00:27
|
|
|
tego nie są pewni w 100% nawet ich wytwórcy |
|
|
picek
|
Wysłany: 18-10-2006, 05:45
|
|
|
unknown napisał/a: | tego nie są pewni w 100% nawet ich wytwórcy |
Nawet najstarsi górale się w tym pogubili. |
_________________ Audi |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 18-10-2006, 15:37
|
|
|
Jeśli juz coś takiego robią to raczej pilnują, aby za dużo osób nie wiedziało co to jest. Z jednej strony, że to może być poprostu szmelc, albo z drugiej, żeby za dużo konkurencji nie było co by robili podobne. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
saigon
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 06-01-2007, 01:15
|
|
|
Maść na szczury... |
_________________ Gdyby Tipo było takie gówniane jak SMART, to ludzie nie zostawiliby suchej nitki na nim... |
|
|
|
|
|