|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
paliwo w przewodach |
Autor |
Wiadomość |
gulixx
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 23-11-2006, 09:17 paliwo w przewodach
|
|
|
witam
mam pytanie czy u was też tak głośno słychać szczególnie jak jest zimny samochód odłos przelewającego się paliwa w przewodach troche mnie to drażni, czy to jest jakiś problem w aucie prosze o odpowiedź. oraz gdy jest zimny czasami mi gaśnie nawet na ssaniu |
|
|
|
|
schab
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 13 Paź 2006 Posty: 616 Skąd: Radziszów k. Krakowa
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 23-11-2006, 10:14 Re: paliwo w przewodach
|
|
|
gulixx napisał/a: | witam
mam pytanie czy u was też tak głośno słychać szczególnie jak jest zimny samochód odłos przelewającego się paliwa w przewodach troche mnie to drażni, czy to jest jakiś problem w aucie prosze o odpowiedź. oraz gdy jest zimny czasami mi gaśnie nawet na ssaniu |
A może to nie odgłos paliwa ? Może masz za mało płynu chłodzącego i to on hałasuje ! Mechaniczna pompka paliwa ( a chyba ty masz taką ) ma wydajność mniejszą niż 1 l / min , więc tego nie masz szans usłyszeć . A nawet , gdybyś miał elektryczną pompkę - to słychać tylko delikatne bzyczenie z tyłu z pod siedzeń . Natomiast jeśli elektryczna pompa zacznie mocno hałasować - wezwij saperów , bo siedzisz na minie ... |
|
|
|
|
gulixx
|
Wysłany: 23-11-2006, 10:53
|
|
|
a wiesz że zobacze mam tipo z 93r także pompka napewno mechaniczna:) lukne wieczorem pod maske i zobacze ostatnio miałem na styk dzięki |
|
|
|
|
slavol
Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 200 Skąd: Chodzież
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 23-11-2006, 18:37
|
|
|
Witam.
Ja mam tipo z 92r i pompę elektryczną, zależy to od silnika (mam wtrysk) a odgłosy przelewania sie jakiegoś płynu to prawdopodobnie z układu wspomagania, ktoś gdzieś pisał że ten typ tak ma. Zależy to ponoć od tego jak były skręcone koła w momencie gaszenia silnika. lub z nagrzewnicy jeżeli jest niski poziom płynu albo zapowietrzona. U mnie też się czasem coś przelewa, ale nic złego się nie dzieje, płyny są ,przecieków żadnych, grzeje jak trzeba to się nie przejmuję.
Pozdrawiam |
_________________ Tipo 1.6 ie DGT 92r. Posadzony i utwardzony ;-) |
|
|
|
|
gulixx
|
Wysłany: 23-11-2006, 23:32
|
|
|
jak doleje płynu do chłodnicy to zobacze może przestanie:) |
|
|
|
|
picek
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 08-12-2006, 23:55
|
|
|
gulixx napisał/a: | jak doleje płynu do chłodnicy to zobacze może przestanie:) |
Powinno Też czasem mi się jakby przelewa-ale myślę ze to układ chłodzenia wydaje takie dżwięki |
_________________ Audi |
|
|
|
|
gulixx
|
Wysłany: 10-12-2006, 23:20
|
|
|
już jest dobrze uzupełniłem płyn w chłodnicy i już się nic nie przelewa. Dziekuje za pomoc |
|
|
|
|
Tobi
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 13-12-2006, 18:06
|
|
|
Jak Ci się znowu odezwie, to znaczy, że płyn znowu się gdzieś ulotnił. Wtedy może być nieszczelność na przewodach nagrzewnicy lub walnięta uszczelka pod głowicą. |
_________________ Tempra 1.6S gaźnik + LPG
Zamawiaj jedzenie przez internet.
Moje domeny na sprzedaż. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|