|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tak jakby stukające zawieszenie |
Autor |
Wiadomość |
gaabik
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 20-12-2005, 15:23 Tak jakby stukające zawieszenie
|
|
|
Jak w temacie. Od jakiegoś czasu dochodziły do kabiny niepokojące stuki z przedniego zawieszenia.Podczas jazdy miało się wrażenie jakby coś stukało w podłogę.Znajomy mechanik posprawdzał zawieszenie i stwiedził że jest wszystko dobrze a te stuki to pewnie coś niedokręcone.
Pomyślałem kij ci w nos nie chcesz zrobić to nie.Przy okazji stwierdził że klocki hamulcowe to są jak piórko.
Kupiłem dziś klocki i założyłem o dziwo w aucie cisza,żadnych stuków.
Piszę o tym bo czytałem nie raz o stukających zawieszeniach i kto wie czy to nie jest ten sam problem.
Wesołych świąt.Pozdrawiam. |
_________________ Była Tempra 1,6 SX ie cat 91r
Jest Audi A4 1,6 |
|
|
|
|
Pele_Tipo
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 20-12-2005, 16:08
|
|
|
bylo juz gdzies o stukajacych zaciskach...
...w zaleznosci od tego ktora strona sie wyrobila dzwiek bywa rozny
O klockach nie bylo mowy wiec widocznie jak sa nowe - duze klocki to nie stuka, albo jest to kwestia ulozenia sie tylko w negatywnym sensie. |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
bloku
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 27-02-2006, 16:58
|
|
|
Niech dobrze sprawdzi sforzen wahacza z przodu. Generalnie wyglada jakby siedział w srodku...na ludzka sile jest sztywno ale jak wezmierz go na szarpaki to od razu wychodzi ze sforzen jest zle wcisniety w gniazdo sforznia. Na 99% myśle że to to. |
_________________ /F/I/A/T/ Tipo 1.4 S 1992r.(159A2) 78 KM
LPG Lovato,
Audio: JVC MP3, 2x250W SONY, 2x120 Hertz,
Citroen Saxo VAN(!) - służbowy... |
|
|
|
|
Pele_Tipo
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 28-02-2006, 00:42
|
|
|
o bosh... olany temat sprzed Bozego Narodzenia odgrzebywac |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|