|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Witam Pytanie odnosnie Tipo |
Autor |
Wiadomość |
empiresq
witamy nowego
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 14-06-2011, 17:46 Witam Pytanie odnosnie Tipo
|
|
|
Posiadam tipo z 94 r i od ostatnich 2 dni auto nie gasnie mi ze stacyjki i cały czas siwieci sie deska rozdzielcza tylko musze go zadusic i w tym samym czasie stracilem migacze i awaryjne wie moze co sie stalo z gory dzieki za pomoc pozdrawiam |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
|
|
|
|
empiresq
witamy nowego
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 14-06-2011, 18:32 To było tak
|
|
|
Pewnego ranka jak zwykle wyjechałem odpalilem auto i przy pierwszym skrzyżowaniu zauważyłem że nie mam migaczy,dojechałem do pracy i starając się zgasić auto wyjołem kluczyki ze stacyjki a auto dalej pracowało wiec wrzuciłem 3 reczny i sie zadusil ale kontrolki pala sie cały czas ,musze dodać że od jakiegos czasu mi gasł pod czas jazdy teraz tez czasem gaśnie,nie wiem w czym problem ;/ |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
|
|
|
|
luki21
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Sie 2007 Posty: 1386 Skąd: Głowno
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 15-06-2011, 14:09
|
|
|
empiresq, ja tak też miałem w cromie winny był u mnie przewód plusowy co szedł do alternatora był przetarty i zwierał się z silnikiem
u ciebie może być to samo na "plusie" albo a masie zobacz czy masz przewody całe i sprawdź połączenia z silnikiem i z budą
ale pewności sprawdź jeszcze czy "plus" w skrzynce bezpieczników nie jest ułamany albo odkręcony bo to też częsta przyczyna takich dziwnych zachowań |
_________________ 1) Marea 1.6 16V SX - 1997
2) Marea Weekend 1.8 16V HLX - 1997
3) Scenic 1.6 8v - 1998
4) Scenic 1.9 dci - 2003
Kto szybko jedzie tego wolno niosą!!! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|