|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
5 drzwi na 3 drzwi:)! |
Autor |
Wiadomość |
tasiorM
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 22-10-2009, 18:19 5 drzwi na 3 drzwi:)!
|
|
|
Witam!
Mam Tipo 5 - drzwiowe, 1.6 i.e. 1995r. Kupuję kolejne na części, 1.6 i.e. 1994r. Ma ono blachę w super stanie, ale 3 - drzwiowe. Czy możliwe jest przełożenie wszystkich elementów do mojego i zrobienie 3 - drzwiówki?
Pozdrawiam! |
_________________ tasiorM |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 22-10-2009, 18:22
|
|
|
tasiorM, nie da się... Chyba że wytniesz środkowy słupek i przesuniesz go o parę cm..... |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 22-10-2009, 18:28
|
|
|
maska i błotniki przednie z tego co wiem będą pasowały, ale o całej reszcie zapomnij. to byłaby baaaardzo poważna operacja polegająca na pokrojeniu obu pojazdów na drobne elementy i poskładaniu ponownie. dokładniej, progi, podłoga, słupki, dach, elementy wnętrza i tak dalej. dodatkowo nie ma szansy, żeby w przydomowym warsztacie zachować jakąkolwiek jakość umożliwiającą bezpieczną jazdę. najłatwiej byłoby chyba wyciąć przód od grila do ściany grodziowej razem z deską rozdzielczą, kawałkami podłogi i ramą przedniej szyby i zamienić z dawcą. jednak problemy zostają jakie wcześniej opisałem |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Bdm
|
Wysłany: 22-10-2009, 18:36
|
|
|
Skoro powstał już taki temat to co myślicie nad pokrojeniem tempry sedan? A dokładniej wstawić drzwi z tipo 3d, przesunąć słupek, kawałek tylnego nadkola z tipo 3d i szyba na wymiar? Można tanim kosztem zrobić eksperyment (na rozbitej temprze) czy się nie złamie w pół |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 22-10-2009, 18:44
|
|
|
Bdm$ka, nie wiem czy wiesz, ale była wersja tempry 2d i nazywała się coupe. niestety, poza brazolami chyba nikt nią nie jeździł. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Bdm
|
Wysłany: 22-10-2009, 19:11
|
|
|
jelcyn napisał/a: | Bdm$ka, nie wiem czy wiesz, ale była wersja tempry 2d i nazywała się coupe. niestety, poza brazolami chyba nikt nią nie jeździł. |
Wiem, wiem i tym się inspirowałem pisząc posta |
|
|
|
|
Rajek
Pomógł: 4 razy Wiek: 35 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 453 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 22-10-2009, 23:39
|
|
|
Również swego czasu myślałem o stworzeniu 2 drzwiowej tempry ale jak dowiedziałem się że taka była produkowana to już marzenia się rozpłyneły |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|