Biale zegary do tempry |
Autor |
Wiadomość |
Alan
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 636 Skąd: Krapkowice
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 03-01-2007, 22:58 Biale zegary do tempry
|
|
|
wygrzebalem na Allegro biale zegary do wloszki.....niewiele myslac kupilem,a co mi tam najwyżej :dance: troche sie tym dzis bawilem ale uczucia mam mocno mieszane...jakos mi to sie nie widzi...a co wy o tym myslicie?czy znalazł sie jeszcze ktos tak stukniety?
jutro wkleje zdjecia za dnia a w nocy wyglada to tak:
|
_________________ Jedna z 9193 sztuk. Wzbudza pełne aprobaty spojrzenia koneserów - u prostaków natomiast, wywołuje głęboką zadumę...
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 03-01-2007, 23:27
|
|
|
hmm... trochę kwestia gustu i przyzwyczajenia... w zasadzie może być, pod warunkiem, że LEDy niebieskie czy to czym podświetlasz nie przejaskrawią tego zbyt, tak nienaturalnie... może je lekko ściemnij (o 200 Ohm więkze rezystory); może będzie lepiej? |
|
|
GrzesiekK.
Pomógł: 43 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 1290 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 04-01-2007, 07:39
|
|
|
Szczerze to mi sie to nie widzi, nie wiem dlaczego ale nienawidze niebieskiego podswietlenia zegarów ............ hmm no dobra nie nawidze VW golfow i dlatego niebieski fe ;] |
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]
ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy |
|
|
|
|
Alan
|
Wysłany: 04-01-2007, 08:16
|
|
|
gdybym mial taki piec jak twoje tipo tez smialo powiedzialbym ze nienawidze golfów...a tak to moze tylko troche bardziej nie lubue co do zegarów..w sumie to tylko w nocy widac ze swieci na niebiesko golfy maja obciach cala dobe
** Dodano: 04-01-2007, 11:41 **
dalej mam mieszane uczucia |
_________________ Jedna z 9193 sztuk. Wzbudza pełne aprobaty spojrzenia koneserów - u prostaków natomiast, wywołuje głęboką zadumę...
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
GrzesiekK.
Pomógł: 43 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 1290 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 04-01-2007, 12:33
|
|
|
Hehehe dokladnie golfy mi nie straszne ;] Wracając do zegarów, duzo lepiej by wygladaly gdyby tło w kolo zegarów i kontrolek bylo czarne a same tarcze pod wskazowkami biale, taka cała biala duza plaszczyzna z drzwiami od lodówki mi sie kojarzy i drażnila by mnie mocno .... ale to Twoje auto i wazne ze Tobie sie podoba.
Odnosnie przesiadki w sedici z duzo slabszego auta to mam fajna historyjke z tym zwiazana, drugiego dnia po kupnie wylapalem mandacik za przekroczenie predkosci, toczylem sie za miastem widze policje, zerknalem na zegar patrze wskazowa prawie pionowo wiec spoczko jakies 90-100km/h a tu mi koles z lizakiem na ulice wywala ;] Zatrzymalem sie a on do mnie: "ile Pan jechał??" Wiec mu odpowiadam ze nie wiecej niz 100km/h wiec za co mnie zatrzymal?? Bo w tym miejscu gdzie stali nie ma ograniczenia zadnego wiec te 95km/h mozna pomykac na legalu. Wiec poprosil mnie na zewnatrz i pokazal radarek a tam 130km/h ;] Pierwsze slowa moje to bylo: " O k...@" Potem chwila zastanowienia i genialna mysl, przeciez ja mam inaczej wyskalowane zegary!!!!! Tu gdzie u Ciebie jest wlasnie 100km/h u mnie jakies 130. Pogadalem z panami policjantami, ze swiezo kupilem auto, i odruchowo zerknalem na polozenia wskazówy ale juz nie czytalem ile na cyferblacie w tym miejscu jest, ogolnie tlumaczylem sie jak moglem zeby mandatu nie bylo, nawet zagladal na zegary czy nei klamie ze inaczej wyskalowane niz w "normalnych" Tipkach ale niewiel to dalo.
Policjant wypisanie mandatu umotywowal to tymi słowami:
"Widze ze szybkie to Pana autko, niech Pan bieze ten mandat to sie panu szybko utrwali gdzie ma u Pana przepisowo stac wskazówka bo inaczej to chyba na mandaty pensji i punktów zbraknie .... " - o taki elokwentny i dowcipny chiał byc i niestety 200zł dostalem ;/ |
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]
ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy |
|
|
|
|
Lipton
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 08-01-2007, 03:09
|
|
|
no naprawde bardzo fajnie ci to wyszlo tylko szkoda ze nie widac wskazowek w nocy
:dance: |
_________________ był /F/I/A/T/ Tempra95' gleba -65mm grubo ;] niunia
był Ford Focus 1,6zetec
jest Foczka Focus 05' lekki chip w trakcie strojenia[True1 Liptowóz] |
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 08-01-2007, 08:13
|
|
|
Czym są podświetlone cyferki? |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
Alan
|
Wysłany: 08-01-2007, 18:11
|
|
|
cyferki sa podswietlane diodami,ale tymi rozpraszajacymi swiatlo...co do wskazowek poluje na zegary z poldka moze uda sie dopasowac wskazówki |
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
Radke
Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1240 Skąd: Błonie k/W-wy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 13-01-2007, 12:07
|
|
|
Ja wskazówki mam już gotowe.
Te większe (szybkość i obroty) dopasowałem od nowej Ibizy/Cordoby; paliwo i tempertaura od Audi 80/100.
A co do podświetlenia to wskazówki będą podświetlane czerwonymi diodami SMD a reszta - zieloną folią elektroluminescencyjną. |
_________________ Pozdrawiam
Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:
* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d
zapraszam na: www.trade-r.pl |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 13-01-2007, 20:06
|
|
|
alan napisał/a: | co do wskazowek poluje na zegary z poldka |
polujesz? a co to jakis rarytas? GrzesiekK. napisał/a: | taka cała biala duza plaszczyzna z drzwiami od lodówki mi sie kojarzy |
nie inaczej taki troszke tuning na siłe,są rzeczy które "stuningować" gustownie i stylowo jest ciężko i tą rzeczą są właśnie zegary w temprze |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Alan
|
Wysłany: 17-02-2007, 14:07
|
|
|
no i udalo mi sie zdobyc wskazowki do zegarow polda...nawet pasuja:) teraz zegary wygladaja o niebo lepiej...tyle ze zmienie je z bialych na czarne:)
|
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
Bratek
Wiek: 39 Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 51 Skąd: Rymanów Zdrój
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 23-02-2007, 00:31
|
|
|
a gdzie kupiles te zegary?? i jak zrobiles podswietlanei samych cyfr?? ja mam podswietlanie wskazników o przodu... |
|
|
|
|
Alan
|
Wysłany: 24-02-2007, 15:07
|
|
|
zegary kupilem w firmie MAX Tuning...ale moglem wybrac opcje czarnych z niebieskim podswietleniem.Tarcze ktore kupilem maja juz niebieskie cyfry ale mimo to do podswietlania urzylem niebieskich diod cos ich tam chyba z 12 plus po jednej czerwonej do kazdej wskazowki |
Lancia Kappa SW 2.4 Tds
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|