Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Biale zegary do tempry
Autor Wiadomość
Alan 

Województwo: Opolskie
Wysłany: 03-01-2007, 22:58   Biale zegary do tempry

wygrzebalem na Allegro biale zegary do wloszki.....niewiele myslac kupilem,a co mi tam najwyżej :dance: troche sie tym dzis bawilem ale uczucia mam mocno mieszane...jakos mi to sie nie widzi...a co wy o tym myslicie?czy znalazł sie jeszcze ktos tak stukniety?
jutro wkleje zdjecia za dnia a w nocy wyglada to tak:

Lancia Kappa SW 2.4 Tds

assistance

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 03-01-2007, 23:27   

hmm... trochę kwestia gustu i przyzwyczajenia... w zasadzie może być, pod warunkiem, że LEDy niebieskie czy to czym podświetlasz nie przejaskrawią tego zbyt, tak nienaturalnie... może je lekko ściemnij (o 200 Ohm więkze rezystory); może będzie lepiej?
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

GrzesiekK. 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 04-01-2007, 07:39   

Szczerze to mi sie to nie widzi, nie wiem dlaczego ale nienawidze niebieskiego podswietlenia zegarów ............ hmm no dobra nie nawidze VW golfow i dlatego niebieski fe ;]

ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]

ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy :D
     assistance

Alan 

Wysłany: 04-01-2007, 08:16   

gdybym mial taki piec jak twoje tipo tez smialo powiedzialbym ze nienawidze golfów...a tak to moze tylko troche bardziej nie lubue :lalala: co do zegarów..w sumie to tylko w nocy widac ze swieci na niebiesko :badgrin: golfy maja obciach cala dobe :lalala:

** Dodano: 04-01-2007, 11:41 **

dalej mam mieszane uczucia :doubt:

Lancia Kappa SW 2.4 Tds

assistance

GrzesiekK. 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 04-01-2007, 12:33   

Hehehe dokladnie golfy mi nie straszne ;] Wracając do zegarów, duzo lepiej by wygladaly gdyby tło w kolo zegarów i kontrolek bylo czarne a same tarcze pod wskazowkami biale, taka cała biala duza plaszczyzna z drzwiami od lodówki mi sie kojarzy i drażnila by mnie mocno .... ale to Twoje auto i wazne ze Tobie sie podoba.

Odnosnie przesiadki w sedici z duzo slabszego auta to mam fajna historyjke z tym zwiazana, drugiego dnia po kupnie wylapalem mandacik za przekroczenie predkosci, toczylem sie za miastem widze policje, zerknalem na zegar patrze wskazowa prawie pionowo wiec spoczko jakies 90-100km/h a tu mi koles z lizakiem na ulice wywala ;] Zatrzymalem sie a on do mnie: "ile Pan jechał??" Wiec mu odpowiadam ze nie wiecej niz 100km/h wiec za co mnie zatrzymal?? Bo w tym miejscu gdzie stali nie ma ograniczenia zadnego wiec te 95km/h mozna pomykac na legalu. Wiec poprosil mnie na zewnatrz i pokazal radarek a tam 130km/h ;] Pierwsze slowa moje to bylo: " O k...@" Potem chwila zastanowienia i genialna mysl, przeciez ja mam inaczej wyskalowane zegary!!!!! Tu gdzie u Ciebie jest wlasnie 100km/h u mnie jakies 130. Pogadalem z panami policjantami, ze swiezo kupilem auto, i odruchowo zerknalem na polozenia wskazówy ale juz nie czytalem ile na cyferblacie w tym miejscu jest, ogolnie tlumaczylem sie jak moglem zeby mandatu nie bylo, nawet zagladal na zegary czy nei klamie ze inaczej wyskalowane niz w "normalnych" Tipkach ale niewiel to dalo.

Policjant wypisanie mandatu umotywowal to tymi słowami:
"Widze ze szybkie to Pana autko, niech Pan bieze ten mandat to sie panu szybko utrwali gdzie ma u Pana przepisowo stac wskazówka bo inaczej to chyba na mandaty pensji i punktów zbraknie .... " - o taki elokwentny i dowcipny chiał byc i niestety 200zł dostalem ;/

ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]

ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy :D
     assistance

Lipton 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 08-01-2007, 03:09   

no naprawde bardzo fajnie ci to wyszlo tylko szkoda ze nie widac wskazowek w nocy 8)
:dance:
     Moneta

Radke 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 08-01-2007, 08:13   

Czym są podświetlone cyferki?

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl
     assistance   Moneta

Alan 

Wysłany: 08-01-2007, 18:11   

cyferki sa podswietlane diodami,ale tymi rozpraszajacymi swiatlo...co do wskazowek poluje na zegary z poldka moze uda sie dopasowac wskazówki

Lancia Kappa SW 2.4 Tds

assistance

Radke 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 13-01-2007, 12:07   

Ja wskazówki mam już gotowe.
Te większe (szybkość i obroty) dopasowałem od nowej Ibizy/Cordoby; paliwo i tempertaura od Audi 80/100.
A co do podświetlenia to wskazówki będą podświetlane czerwonymi diodami SMD a reszta - zieloną folią elektroluminescencyjną.

Moja Tempra to już historia. Obecnie jest:

* Opel Astra Caravan 1.7DTL
* Citroen C4 Grand Picasso aut
* Fiat Uno 1.4 VAN
* Polonez Truck Plus 1.9d

zapraszam na: www.trade-r.pl
     assistance   Moneta

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 13-01-2007, 20:06   

alan napisał/a:
co do wskazowek poluje na zegary z poldka

polujesz? a co to jakis rarytas?
GrzesiekK. napisał/a:
taka cała biala duza plaszczyzna z drzwiami od lodówki mi sie kojarzy

nie inaczej :) taki troszke tuning na siłe,są rzeczy które "stuningować" gustownie i stylowo jest ciężko i tą rzeczą są właśnie zegary w temprze :roll:
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

Alan 

Wysłany: 17-02-2007, 14:07   

no i udalo mi sie zdobyc wskazowki do zegarow polda...nawet pasuja:) teraz zegary wygladaja o niebo lepiej...tyle ze zmienie je z bialych na czarne:)

Lancia Kappa SW 2.4 Tds

assistance

Bratek 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 23-02-2007, 00:31   

a gdzie kupiles te zegary?? i jak zrobiles podswietlanei samych cyfr?? ja mam podswietlanie wskazników o przodu...

Alan 

Wysłany: 24-02-2007, 15:07   

zegary kupilem w firmie MAX Tuning...ale moglem wybrac opcje czarnych z niebieskim podswietleniem.Tarcze ktore kupilem maja juz niebieskie cyfry ale mimo to do podswietlania urzylem niebieskich diod cos ich tam chyba z 12 plus po jednej czerwonej do kazdej wskazowki

Lancia Kappa SW 2.4 Tds

assistance

Odpowiedz do tematu