|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Obszycie kierownicy skórą |
Autor |
Wiadomość |
Piterro
Pomógł: 2 razy Wiek: 46 Dołączył: 29 Lis 2004 Posty: 181 Skąd: Scunthorpe - UK
Województwo: Other
|
Wysłany: 07-02-2006, 17:34 Obszycie kierownicy skórą
|
|
|
Mam pytanie. Czy któryś z kolegów obszywał kierownicę skórą?
Kupiłem okazyjnie kierownicę sportową Momo, ale stan skóry jest fatalny.
Ile może kosztować taka usługa??
A teraz podpytanie do kolegów ze śląska:
Znacie jakiegoś dobrego tapicera, który wykona takie obszycie... i to niedrogo?? |
_________________ In UK at this moment - workin'
Fiat Tipo 1.4 S 1995r., LPG - Forever |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 07-02-2006, 17:43
|
|
|
Piterro tapicerzy nie są niestety tani.
Kierownicę obszywał Andrzej&sz (on ma też ładnie zrobione panele głośnikowe )o ile dobrze pamiętam.
Kupował zestaw do konkretnej kierownicy na allegro.
Fakt że podobno zajęło mu to parę godzin. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
slavol
Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 200 Skąd: Chodzież
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 07-02-2006, 20:28
|
|
|
W Chodzieży gdzie mieszkam znajomy tapicer bierze od 100 do 150 zł w zależności z jakiej skóry , ile ramion, jakie przeszycia, rodzaj dratwy. Generalnie może być drożej bo tapicer "zaprzyjażniony" i ma odemnie i kolegów sporo zleceń. |
_________________ Tipo 1.6 ie DGT 92r. Posadzony i utwardzony ;-) |
|
|
|
|
Jarek 5TT
Pomógł: 4 razy Wiek: 62 Dołączył: 20 Lis 2005 Posty: 297 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 26-02-2006, 18:55
|
|
|
O!!! dzięki kol."Piterro" za poruszenie tematu naprawdę obszyty skórą "kierownik" znaczy kierownica to nie szpan to wierzcie mi wygoda i w lecie i w zimie (ważne by skóra nie farbowała rąk) Jakby ktoś znalazł namiary na "fachowca" blisko Lublina to też proszę o namiary.
ps. kiedyś "znajomy znajomego" obszywał ze starych kurtek skórzanych z ciuchlandów i niedrogo brał ale słuch o nim zaginął |
|
|
|
|
andrzej&sz
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
|
|
|
|
gringo105
|
Wysłany: 14-03-2006, 18:45
|
|
|
Cytat: | Jakby ktoś znalazł namiary na "fachowca" blisko Lublina to też proszę o namiary |
Na ul.Przyjażni(chyba koło poczty) jest gościu który robi kierownice, gałki, mieszki itp. Robiłem u niego rok temu mieszek i gałkę chyba 40 zł, za kierownicę chciał wtedy 80 zł za zestaw do samodzielnego montażu i 120 za oklejenie kierownicy u niego (trzeba zdjąć kierownicę)ale robi to nieżle. |
_________________ -SREBRNA STRZAŁA-1,6S`95 LPG- sprzedana
VECTRA KOMBI 1,6 16V `97 LPG sprzedana
teraz VW Passat kombi 1.8 00 LPG |
|
|
|
|
Jarek 5TT
Pomógł: 4 razy Wiek: 62 Dołączył: 20 Lis 2005 Posty: 297 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 15-03-2006, 22:30
|
|
|
Dzięki właśnie wczoraj jak jechałem Łęczyńską zobaczyłem szyld a dziś przeczytałem twój post |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|