szybki |
Autor |
Wiadomość |
Stalin
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 23-06-2006, 21:50 szybki
|
|
|
Mam pytanie ile moze kosztowac przyciemnienie szyb 1 opcja tylna i boczne tylne 2 opcja to samo plus do tego przednie.. cena orientacyjna..:) bardzo bym prosil o odp..:) |
_________________ Fiat Tipo 1.9 TD GT
http://www.fotosik.pl/pok...t681c6ifgb.html - w dieselku w dieselku..:) |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 23-06-2006, 22:00
|
|
|
Średnio 50zł za szybę, bynajmniej u mnie. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Stalin
|
Wysłany: 23-06-2006, 22:03
|
|
|
ale tych bocznym nie mozna porownywac z tylna hehe.:) rozmiar.. to jak?
ale ogolnie z atestem ile moze wyniesc? |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Wysłany: 23-06-2006, 22:18
|
|
|
Wszystko kwestia dogadania.
Mi koleś zaproponował za cały tył 200zł tylko, że kasy nie miałem.
Gość się tym zajmuje i ładnie robi.
Sam się za to nie zabieram bo widzę na co dzień pełno "popaprańców" szyb, które wyglądają gorzej niż nie przyciemnione. |
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Stalin
|
Wysłany: 23-06-2006, 22:20
|
|
|
a powiedz mi jak to z atestem bo sie na tym nie znam..:) mam w sumie 400zl na to wiec powinno starczyc..:)
[ Dodano: 23-06-2006, 23:24 ]
tylko nie wiem jak to bedzie wygladac z moim kolorem autka..:) szaro-niebieski (w dowodzie) z ciemnymi szybkami.. hmmm.. |
|
|
|
|
Emf
|
Wysłany: 23-06-2006, 22:59
|
|
|
Stalin napisał/a: | szaro-niebieski (w dowodzie) |
hehe w dowodzie nie ma koloru
Z tym atestem to śmieszna sprawa bo niby ma mieć go folia.
Ten "atest" to tak jak z wieloma "normami"
Najważniejsze to żeby szyby boczne przednie miały 70% przepuszczalności śwaitła i jeśli byś się zdecydował na przednią czołową (nie znam takiego przypadku ) to ona musi mieć 75% przepuszczalności światła.
Tylne możesz wykleić nawet "papą" |
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
Młody
Pomógł: 40 razy Wiek: 44 Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 1580 Skąd: Gilowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 25-06-2006, 12:07
|
|
|
Najlepsze przyciemnianie jest piecowe . Fakt że drogie (ok 700zł ) ale po pierwsze nie można tego zadrapać, po drugie policja się nie przyczepi do bocznych przednich a po trzecie efekt. Szyby mają efekt fotochromatyczny co oznacza że w dzień szyby są ciemne a w nocy się rozjaśniają co poprawia widoczność. Pamiętajcie że firma która to robi musi mieć certyfikat instytutu szkła w Krakowie. |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 25-06-2006, 14:03
|
|
|
Piecowe przyciemnienie nie jest w cale takie super!:(
Fakt, ściemniają się w dzień, a w nocy rozjaśniają się szyby itd.
Ale problemy pojawiają się po dotyku tłustym (patrz dłonie)... Ciężko jest tłuste zmyć,a jak już się zmyje to zostają tęczowe smugi,jak po benzynie.
A co do atestów, przepuszczalności i innych, to jest to w zasadzie kwestia umowna.
Bo jeżeli szyba fabrycznie już jest ciut przydymiona to ponoć na tych 'mundrych' policyjnych 'sprawdzaczach' wychodzi że przepuszczalność jest za mała.
I nawet radiowozy mają zbyt przyciemnione szyby!
POZDRO |
_________________ klik, klik
*TempRa 2.0 8v dłubane N/A ---> 3.0 v6 w trakcie
*Tipo 2.0 16v ---> 1.6 8v HF Turbo, 200KM+ |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 25-06-2006, 15:06
|
|
|
kolega przyciemnił całe mondeo za 450 zl,dostał jakis papier na to też i wozi go ze sobą |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
TiP016V;)
Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 28 Lis 2005 Posty: 178 Skąd: WRC
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 25-06-2006, 19:24
|
|
|
Młody napisał/a: | Najlepsze przyciemnianie jest piecowe . Fakt że drogie (ok 700zł ) ale po pierwsze nie można tego zadrapać, po drugie policja się nie przyczepi do bocznych przednich a po trzecie efekt. Szyby mają efekt fotochromatyczny co oznacza że w dzień szyby są ciemne a w nocy się rozjaśniają co poprawia widoczność. Pamiętajcie że firma która to robi musi mieć certyfikat instytutu szkła w Krakowie. |
jest tylko jedna firma, ktora to wykonuje (kolo Z.Gory)
[ Dodano: 25-06-2006, 20:26 ]
Raku napisał/a: | Piecowe przyciemnienie nie jest w cale takie super!:(
Fakt, ściemniają się w dzień, a w nocy rozjaśniają się szyby itd.
Ale problemy pojawiają się po dotyku tłustym (patrz dłonie)... Ciężko jest tłuste zmyć,a jak już się zmyje to zostają tęczowe smugi,jak po benzynie. |
piecowe + folia bezbarwna - chyba takie rozwiazanie byloby ok |
|
|
|
|
marcin
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Mar 2005 Posty: 91 Skąd: Kamieniec/Zielona G.
|
Wysłany: 26-06-2006, 16:20
|
|
|
jesteś z poznania, więc polecę Auto-Folie, mój kumpel tam robił, firma się mieści między poznaniem a komornikami, musiałbym sie jego zapytać jaka to dokładnie ulica.
Tanio znalazłem taki oto link:
http://www.autofolie.livenet.pl/index.html |
|
|
|
|
zajac
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 05-01-2007, 09:36
|
|
|
co do przyciemniania folią przednich biocznych to bym nie ryzykował. Sam tak zrobiłem przyciemniłem wszystkie szyby oprócz oczywiście przedniej czołowej i co ...... pojeździłem tak ze dwa miechy i pierwsza kontrola i powiedzenie albo pan zdiera albo dowodzik zostaje u nas wkur.... sie można na te psy. Powiedzieli mi że przednich bocznych nie można bo są fabrycznie juz troche przyciemnione. |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 05-01-2007, 14:50
|
|
|
kurde...wszyscy piszą, że przodu nie można przyciemniać, ale ja widziałem przedwczoraj na stacji benzynowej...Poloneza z...brązową przedniąszybą i widać było że to piecówka, a do tego wstawiana od jakiegoś innego egzemplarza (inne miał zwykłe - przezroczyste). Fakt polo miałswoje lata, ale taka szyba? z przodu? |
|
|
TiP016V;)
Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 28 Lis 2005 Posty: 178 Skąd: WRC
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 05-01-2007, 16:52
|
|
|
zajac napisał/a: | co do przyciemniania folią przednich biocznych to bym nie ryzykował. Sam tak zrobiłem przyciemniłem wszystkie szyby oprócz oczywiście przedniej czołowej i co ...... pojeździłem tak ze dwa miechy i pierwsza kontrola i powiedzenie albo pan zdiera albo dowodzik zostaje u nas wkur.... sie można na te psy. Powiedzieli mi że przednich bocznych nie można bo są fabrycznie juz troche przyciemnione. |
dużo zależy od policjanta... mnie jeszcze ani razu nie zatrzymali. Był tylko cyrk na przeglądzie, ale mam dwa komplety szyb przednich, wiec była szybka podmianka... później gadałem z gościem z przeglądów, to mówił, że jemu to wsio ryba i nawet byłby za delikatnym przyciemnianiem, ale prawo... Co śmieszniejsze dodał, że większość aut z ciemnymi szybami jakie odrzuca na przeglądzie należą do policjantów. Jak mi mierzył przepuszczalność to przy najjaśniejszej foli (czarnej) wyszło 25%... a widoczność jak najbardziej ok. |
|
|
|
|
lordabarth
Pomógł: 33 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Sie 2005 Posty: 582 Skąd: Wolbrom
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 05-01-2007, 18:48
|
|
|
mrk69 napisał/a: | kurde...wszyscy piszą, że przodu nie można przyciemniać, ale ja widziałem przedwczoraj na stacji benzynowej...Poloneza z...brązową przedniąszybą i widać było że to piecówka, a do tego wstawiana od jakiegoś innego egzemplarza (inne miał zwykłe - przezroczyste). Fakt polo miałswoje lata, ale taka szyba? z przodu? |
Orginalnie takie były w Polonezach.Widzialem tez w 126p.To jest coś w rodzaju atremicznych szyb lat 80-tych. |
_________________ Włoskie samochody są ja Media Markt...nie dla idiotów. |
|
|
|
|
kro_ma
Wiek: 40 Dołączył: 30 Maj 2006 Posty: 142 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 02-02-2007, 13:49
|
|
|
Witam u mnie cena od 300 za tylnia i boki z 5 letnia gwarancja i tylnia szyba o klapy klejona z jednego kawałka |
_________________ Tipo 1.8 GT rok 94/95 3D
Seat Toledo 1.9 TD rok 94 |
|
|
|
|
|