|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tipo RAJDÓWKA :-) |
Autor |
Wiadomość |
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 26-03-2006, 19:37
|
|
|
lincoln_ napisał/a: |
Z takiej feli mozna wycisnac 90 kucy to z tipo pewnie tez sie da. Jeszcze jak jest na gazniku to...:)
|
Ja bym bardzo chętnie poeksperymentował ze swoim gaźnikowcem, ale gaz, trzeba liczyć każdy grosz i w ogóle niech to szlak... |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-03-2006, 20:00
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl napisał/a: | Ja bym bardzo chętnie poeksperymentował ze swoim gaźnikowcem, ale gaz, trzeba liczyć każdy grosz i w ogóle niech to szlak... |
Marcin, ale właśnie mając gaz można eksperymentować z gaźnikiem, głównie i tak się jeżdzi na gazie a bene to do streetracing'u.
Ja mam zmienione: dysze, dyfuzory i ogólna polerka gaźnika i nie jest źle, z osiągów na benzynie jestem zadowolony |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 27-03-2006, 14:28
|
|
|
romano napisał/a: | Marcin - fiattipo.pl napisał/a: | Ja bym bardzo chętnie poeksperymentował ze swoim gaźnikowcem, ale gaz, trzeba liczyć każdy grosz i w ogóle niech to szlak... |
Marcin, ale właśnie mając gaz można eksperymentować z gaźnikiem, głównie i tak się jeżdzi na gazie a bene to do streetracing'u.
Ja mam zmienione: dysze, dyfuzory i ogólna polerka gaźnika i nie jest źle, z osiągów na benzynie jestem zadowolony |
Romano - Gdzie tu miejsce na jakiś tuning jak dolot powietrza zwęża mikser, a większość zmian kończy się gaśnięciem silnika na wolnych obrotach |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 27-03-2006, 17:53
|
|
|
Marcin, nie jest tak źle
Mikser mam jako nakładkę na gaźnik - przeloty coś 22mm i 24 mm, fabrycznie w dolocie jest zwężka 32mm to bardziej ona tłumi przelot niż mikser, ale zwężkę można usunąć, choć na razie nie poradziłem sobie z instalką bez zwężki, ale i na to przyjdzie czas.
A co do efektów to na benzynie max prędkość jest większa o ok.20km/h niż na gazie a elastyczność na V 80-120km/h o 5s. lepsza |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
Kondzior92
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 07-06-2006, 07:52
|
|
|
nie no rajdowe tipo super wygląda szkoda że jet ich tak mało |
_________________ TTT |
|
|
|
|
adams
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 06-08-2006, 18:45
|
|
|
Mucha, prosiles o fotki no to masz..... Wejdz na strone: http://members.xoom.alice.it/fiattipo/ nastepnie >> Galerie i na koniec >> Rennsport. Masz tam 12 fotek sportowych Fiacinek Tipo. Z lenistwa nie wstawilem fotek tuuuuuu........ |
_________________ >>> Było Tipo 1.6 ie i nie będzie już TIPO <<< |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|