|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Czas na zmiane. Od jutra będzie nowe tipo. |
Autor |
Wiadomość |
GrzesiekK.
Pomógł: 43 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 1290 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 19-04-2009, 12:13
|
|
|
egon. napisał/a: | Luczu napisał/a: | oj więcej zwłaszcza te przed liftem |
Kolego ale te po lifcie miały własnie cos koło tych 139KM Niewiem czemu Fiat zdecydował sie na mniejszą moc w autach po lifcie, ale niestety tak jest, a w tym temacie była poruszana własnie taka moc |
Ekologia i ekonomia Panie ;] 2.0 16V które szlo w drugiej fazie do sedici juz jako 3drzwiówek to bliźniak 2.0 16V z coupe, mniej pije, mniej troche truje, pierwsza seria 16V miała inne wałki [wznios, kąt wspołotwarcia] chodziła bardziej jak "sieczkarnia" niż późniejsze no i truła mocniej ale jest bardziej nieokrzesana, wiecej frajdy daje jak już sie zakrecic na odpowiednie obroty, pozniejsze 16V ma bardziej płaski przebieg momentu i brak mu charakterystycznego przelamania powyzej 4500rpm. |
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]
ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy |
|
|
|
|
balwanekbuli
Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 176 Skąd: Siemianowice Śląskie
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 19-04-2009, 12:59
|
|
|
Ok dzieki wszystkim za pomoc i sugestie.
Narazie ściaglem swojego Tipka do domu. Winą za awarie odpowiedzialny jest regulator. Szczotki byly ok. Wymiana na miesjscu i auto o własnych silach wrociło do piekar.
Jeszcze musze pomyśleć albo nad zmiana albo nad remontem tego.
Pozdro
** Dodano: 23-04-2009, 22:01 **
ODŚWIEŻAM
Oglądalem to tipo jakoś chyba w niedziele.
Ógólnie jest ok ale dla mnie coś nie tak jest z gazem, przy wciśnieciu pedalu nawet przy ruszaniu ma taki jakby moment zastanowienia się, ale pewności nie mam.
Z lewej strony coś sie bardzo tłucze nawet przy niewielkich nierównościach drogi. Nie wiem co, wlaściciel też nie wie. Ogolnie auto jest ok, przy niewielkim nakładzie finansowym wart, ale nie za ta kasę.
Z ceny w dół i ujdzie |
_________________ Fiat Tempra 1,6 B+G 1993 wersja podstawowa
Ford Mondeo 1,8 16V B+G ver. GHIA |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|