|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Jak wszyscy to wszyscy, Adams tez pochwali sie swoim TIPO :D |
Autor |
Wiadomość |
KRT
Wiek: 38 Dołączył: 31 Sty 2007 Posty: 397 Skąd: Kraków - NH
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 26-03-2007, 13:25
|
|
|
Enooo FULL WYPAS zakładaj opony i pokazuj jak się prezentuje na nich autko |
_________________ NieCh MoC BędZie Z waMi WaRiAtaMi Tipo 2.0 8v <-rozbity Calibra C20NE |
|
|
|
|
gepard
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Sty 2006 Posty: 306 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-03-2007, 15:15
|
|
|
Polerka jak najbardziej, ale piaskowanie w żadnym wypadku. Po piaskowaniu nawet najdrobniejszym piaskiem pozostaje baranek na aluminium. Widzialem takie felgi i nie wygląda to za efektownie.
A co do polerowania efekt super tylko jest mały mankament. Sam mam BORBET-y 7JX15H2 z polerowanym rantem i podczas zużywania się hamulców (Tarcz) ścierający sie metal osadza sie na feldze co w połączeniu z wilgocią powoduje ze na aluminium pozostają czarne punkciki.
Ale pasta auto max doskonale daje sobie z tym rade tylko pamiętaj żeby zabieg polerowania przeprowadzać raz na niezbyt długi czas.
A swoją drogą aluminium niczym nie pokryte utlenia sie powodując jego tzw korozje co efektuje biało-szaro-grafitowymi przebarwieniami. Z tego co widzę to ta korozja wdała sie w zakupione przez Ciebie fele pomimo jakiejś tam powłoki.
Będziesz polerował sam czy oddajesz do jakiego specjalisty? Jaki koszt takiej operacji? |
_________________ Moja duma: Tipo 1.9 TD-sprzedane
Coupe 2.0 16V+, Audi A3 1.6 też
Jest Czarne A6 1.8T i tego się trzymamy
http://forum.tempra.org/t...ard-vt11007.htm |
|
|
|
|
adams
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 26-03-2007, 15:29
|
|
|
Korozja (utlenienie) w aluminium nie jest takie grozne jak rdza dla stali. Polerke albo zrobie z kumplem albo oddam do jakiegos zakladu. Jaki bedzie efekt? Sam nie wiem. Zaczalem sie dopiero zastanawiac jak ja sie z tym ogarne... ehhhh Jezeli chodzi o powloke lakiernicza to byla popekana co skutkowalo podmywaniem przez wode. Dalej pekalo i pojawial sie nalot...
** Dodano: 02-04-2007, 15:26 **
W sobota troszke pogrzebalem przy autku. Wiosenne porzadki i poprawki min.
poprawilem tylna wycieraczke ( teraz jest rownolegle do uszczelki )
pomalowalem ramiona wycieraczek na czarny mat ( byly na nich jakies biale paski)
wypucowalem deczko auto (plak, czarnidlo, odkurzanie, mycie szyb i reszty)
usunalem znaczki "FIAT" i "TIPO" z tylnej klapy (clean look :yawinkle: )
no i najwazniejsze: NAKLEILEM NAKLEJKI KLUBOWE
autko prezentuje sie o wiele lepiej. Jak bedzie wiecej kasy to biore sie za felgi, wydech i moze wkoncu dokladki abarth... Jezeli chodzi o felgi to polerka jest straaaaasznie droga. Najtaniej znalazlem za 250 od sztuki A regeneracjia (piaskowanie i nowy lakier) 240 zl za komplet. Chyba daruje sobie ta polerke. a tak sie napalilem....
FOTKI WRZUCA PRZY OKAZJI
** Dodano: 12-04-2007, 01:02 **
Fotki z przymiarki alu 15"
Dodam tylko ze otwor centralny narazie nie pasuje wiec felga nie weszla do konca na piaste, a trzyma sie na szpilkach (nie chcialo mi sie ich wykrecac, bo narazie to byla tylko przymiarka) Efekt koncowy bedzie ciekawy |
_________________ >>> Było Tipo 1.6 ie i nie będzie już TIPO <<< |
|
|
|
|
Matizz
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 13-04-2007, 14:55
|
|
|
Joł, adams napisał/a: | h... Jezeli chodzi o felgi to polerka jest straaaaasznie droga. Najtaniej znalazlem za 250 od sztuki |
Może spróbuj sam to zrobić, znalazłem w necie forum na którym opisują co i jak:
Jest z tym zabawy, ale efekt może być powalający, zresztą próbkę jak to może wyglądać masz u góry.
Tu zamieszczam linka do tego forum, jest tam wszystko dokładnie opisane.KLIK
Pozdro |
_________________ TIPO 1.4 i.e 1994r. przebieg 100tys (Podtlenek Butanu- LPG)
|
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 13-04-2007, 16:37
|
|
|
no to jak zamierzasz zrobic zeby otwor centralny pasował ? bo wg mnie to druciarstwo z lekka... A same fele ładne. |
|
|
Matizz
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 13-04-2007, 16:41
|
|
|
Chyba kolega adams, dał już sobie z nimi spokój, bo właśnie widziałem je wystawione na Allegro. |
_________________ TIPO 1.4 i.e 1994r. przebieg 100tys (Podtlenek Butanu- LPG)
|
|
|
|
|
Pele_Tipo
|
Wysłany: 17-04-2007, 23:39
|
|
|
w takim przypadku jedynym rozwiazaniem sa dystanse z pierscieniem osadzonym wewnatrz
wtedy musi byc minimum 25-30 mm w zaleznosci od wystawania pierscienia na piascie
zakladajac dystans bez pierscienia wtedy moze sie to trzymac na szpilkach, ale bedzie sie zuzywalo lozysko i koncowki drazkow, pojawia sie drgania w pewnym zakresie predkosci uzaleznione od ogumienia i cisnienia, zwiekszy sie takze ciut zuzycie paliwa
zupelnie na samych szpilkach nie da sie zamontowac opony, IMO nie wytrzymaja nawet takie o twardosci powyzej 10 |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
adams
|
Wysłany: 11-05-2007, 09:22
|
|
|
Etam... dalem sobie spokoj, Fela miala za male ET. Opona kumpla 195/50/15 nie chciala sie zmiescic. Jakbym wlozyl dystans to tym bardziej bym nie zalozyl tych kol. Tak czy siak za duzo przerobek. Musialbym poszerzac blotnik a na nich juz sie pojawia ruda, wiec? To by mnie przeroslo.... Sprzedalem je i problem z glowy... |
_________________ >>> Było Tipo 1.6 ie i nie będzie już TIPO <<< |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|