Wysłany: 30-10-2009, 18:45 Kolejne Sedici z Podbeskidzia
Jak już wiecie kupiłem kolejne Sedici a to jest jego krótki opis.
Tipo jest z 1993 roku i oczywiście posiada silnik 2,0 16V w benzynie.
Auto w 2006 roku przyjechało z Niemiec.
Niestety 3 miesiące temu poprzedniemu właścicielowi zaświeciła się kontrolka ciśnienia oleju a zegar wskazywał 0.
Panewki zakończył swój żywot przy przebiegu 165.000km
Z wyposażenia jest:
-el szyby
-el lusterka (podgrzewane)
-el szyberdach
-centralny zamek
-wspomaganie
Auto posiada prawie cały pakiet Sedici na zewnątrz ale także we wnętrzu.Brakuje jedynie gumowej dokładki pod zderzakiem ale jestem w trakcie poszukiwania.
W planach mam dołożyć tylko lotkę tylnej klapy i to wszystko. Tym razem zostaje wszystko co było w oryginale tzn szeroka lampa i wszystkie fabryczne oznaczenia.
Zawieszenie jest całe na sprężynach Eibacha a co do amorów to jeszcze nie wiem co w nim siedzi.
Najbliższy plan to remont dołu,wymiana całego rozrządu i oczywiście wszystkie filtry i płyny.
Jak poprawi się moja sytuacja materialna to będę poważnie myślał o włożeniu silnika 2,0 16V Turbo ale on będzie zrobiony już od podstaw.
Teraz kilka fotek
Jeździ sie ostatnio pospawałem kolektor bo już mnie to buczenie denerwowało.a tak to oprócz kolejnej naprawy alternatora i wymiany akumulatora to sprawuje sie dobrze
** Dodano: 01-11-2009, 21:32 **
a tak poza tym też by mi sie polerka przydała
Jeździ sie ostatnio pospawałem kolektor bo już mnie to buczenie denerwowało.a tak to oprócz kolejnej naprawy alternatora i wymiany akumulatora to sprawuje sie dobrze
** Dodano: 01-11-2009, 21:32 **
a tak poza tym też by mi sie polerka przydała
z ciekawosci, sam spawales kolektor?
_________________ było Tipo 1.4 AGT 5D 160A1.046 LPG Tipo 1.4ie 3D 160A1.046 LPG Bravo 1.6 16v 182AB LPG Stilo 1.6 16v LPG
Pomógł: 5 razy Wiek: 53 Dołączył: 06 Lut 2006 Posty: 487 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
Wysłany: 03-11-2009, 21:06
Młody witam po tak długim czasie nieobecności i gratuluje ci wytrwałości i zamiłowania do Sedici .
Korzystając z okazji podepne się w twoim temacie ,a więc chodzi mi o Tipo turbo integrale mojego mechaniora które już stoi pod chmurką ponad rok namawiam go żeby wstawił fotele skórzane z Dedry zeszedł trochę mocy do jakichś 300 kucy i po prostu sprzedał bo szkoda ( on ma już nowy projekt Delta integrale 800 pajaców ) a tipek jedyny taki w polsce i napewno znajdą się chętni ,co do ceny to dużo raczej by nie chciał,a szkoda by było takiego Tipka..
Sorry że się wciołem w twój temat ale nie chciałem zaśmiecać nic na forum ,a jeżeli znajdzie się chętny na te monstrum to chętnie pomogę ..
dzięki i pozdrawiam
_________________ Fiat Ducato 2.3 JTD
Mazda MX3 1.6 16v
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.