|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Mój Tipolot [*] |
Autor |
Wiadomość |
vego21
Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 13 Mar 2012 Posty: 452 Skąd: Żyrardów
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 22-04-2012, 13:14 Mój Tipolot [*]
|
|
|
Jak wszyscy, to wszyscy
Tipo 1.4ie mono wtrysk 95r. zakupiony około pół roku temu. Sporo pracy za mną, sporo pracy przede mną... Przez ten czas zdążyłem zdobić całe zawieszenie, zostaje jeszcze podłoga, która nie jest w najlepszym stanie
Co w planach? Ano jakieś fajne alu fele, lotka, nakładki progowe, przyciemnienie szyb i malowanie zderzaków plus małe naprawy blacharskie. Przebieg? Nie mam pojęcia, jak kupiłem linka była odłączona a było około 200 tys. Oleju przez ten czas (a zrobiłem jakieś 10 tys.) nie bierze, co cieszy, tym bardziej z LPG
Niby miało to być autko do roboty i z powrotem na jakiś czas, jednak zostaje ze mną
Zdążyłem urwać przegub, i miałem małą obcierkę, ale prace nad Tipkiem nadal twają Postaram się w miarę często uaktualnić temat. Hejka
|
|
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 22-04-2012, 13:20
|
|
|
Manetki też masz na niebiesko, czy tylko zegary? |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
mazur
witamy nowego
Wiek: 33 Dołączył: 04 Paź 2011 Posty: 8 Skąd: Jelenia Góra
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 22-04-2012, 13:21
|
|
|
No powiem że ładnie wygląda Fajny kolorek ja na twoim miejscu zderzaków bym nie malował tylko przeleciał czarnidłem efekt murowany robiłem tak u siebie |
|
|
|
|
vego21
|
Wysłany: 22-04-2012, 13:23
|
|
|
Na razie tylko zegary i radio. Mam zamiar przerobić manetki i panel nawiewu, ale to potrzebuje czasu i cierpliwości
mazur Zastanawiam się właśnie, nie wiem jak to wszystko będzie się komponować z całością w kolorze. Teraz jest lipnie... |
|
|
|
|
mazur
witamy nowego
Wiek: 33 Dołączył: 04 Paź 2011 Posty: 8 Skąd: Jelenia Góra
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 22-04-2012, 13:32
|
|
|
U mnie w kolorze beznadzieja wygląda bo zakładałem taki zderzak dlatego zostaje u mnie czarny |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 22-04-2012, 14:50
|
|
|
vego21, ładny tiposzczak życzę szerokości i jak najmniej problemów
Jak zmieniłeś podświetlenie Opisz dokładnie |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
vego21
|
Wysłany: 22-04-2012, 16:01
|
|
|
KrzychuB nic nadzwyczajnego.. Kupiłem w castoramie paski ledowe w przecenie, czyli poucinane za 7zł m/b a nie za prawie 40zł, wywaliłem zielony pasek z wyświetlacza i podłączyłem paski led pod którąś żarówkę. Ogólnie efekt w nocy jest zajebisty, wszystko świeci równo. Tylko potencjometr by się przydał. |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
|
|
|
|
vego21
|
Wysłany: 22-04-2012, 16:10
|
|
|
KrzychuB dokładnie w miejscu zielonych pasków.Taśmę LED zakleiłem izolacją i to na tyle... czeka teraz z obrotkiem, ale nie ma czasu. Podświetlenie LEDami to max 30 min roboty, więcej problemów miałem z podłąceniem
** Dodano: 29-04-2012, 09:45 **
Dzisiejszą, bądź wczorajszą noc spędziłem w plenerze Wjechałem w jakiś rów i kaplota.... Wypadek był i zachciało mi się objazdów Rano osobówka nie dała rady... znalazłem gościa z ciągnikiem, cała przyjemność kosztowała mnie dobrą flachę Nocka z pieskiem w samochodzie na nieznanym terenie
Uploaded with ImageShack.us
** Dodano: 30-04-2012, 15:18 **
Po całej tej nocnej zabawie, zderzak wygląda tak.... ehh
Uploaded with ImageShack.us
** Dodano: 06-05-2012, 14:44 **
W ten jakże długi weekend chciałem zrobić podłogę w Tipolocie (łatanie, spawanie, wygłuszenie i bitex) jednak zanim przystąpiłem do wyciągania całego wnętrza, postanowiłem wejść pod kanał zerwać pozostałości bitexu i ocenić ogólny stan tejże podłogi. Co się okazało jej nie ma! Szkoda czasu i pieniędzy, więc przyszedł czas na szukanie innego najlepiej 3D i oczywiście zdrowego. Ten albo zostanie na części, albo pójdzie na żyletki...
Szkoda go, trochę się przyzwyczaiłem, ale żywot jego dobiega końca
** Dodano: 14-05-2012, 21:35 **
W dniu dzisiejszym z wielkim bólem i żalem Tipek udał się do krainy wiecznego spoczynku
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|