|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
OTO JA ZDRAJCA!!!! |
Autor |
Wiadomość |
Luqas
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 23-11-2007, 16:50
|
|
|
autko fajne tylk jak juz sie cos spie... w tym hydropneumatycznym zawieszeniu to mogila czysci kieszen niesamowicie |
|
|
|
|
Jarek 5TT
Pomógł: 4 razy Wiek: 62 Dołączył: 20 Lis 2005 Posty: 297 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 23-11-2007, 16:53
|
|
|
RobertWroc napisał/a: | co do hydro taki sam mit |
Mam wrażenie że tak , mój znajomy jeździł XM 8 lat też z 2,0i oprócz normalnych wymian podzespołów zużywających się raz wymieniał "gruchy" z hydropnełmatyki i cena nie zwalająca ok 130 zł za szt. Jeździłem jako pasażer i bardzo sobie chwalę. RobertWroc napisał/a: | poza parkowaniem,ciężko tę landarę wsadzić | O tak też widziałem jak kolega mocno zastanawiał się przy każdym parkowaniu czy się zmieści. RobertWroc napisał/a: | zapłacił tyle ile chciałem | Może jestem wścibski ale możesz podac ok ilu Ciebie satysfakcjonowało?Próbowałem sprzedać swoją Dedrę kombi '96 stan jak na fotkach w Moje Auto za 6 tyś zł i zgłaszały się jakieś "oszołomy" z pytaniami "A co to za wynalazek?" No i sory ale ja takim nie tłumaczę co to za wynalazki te włoskie auta. |
|
|
|
|
Jacacenty
Pomógł: 13 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Lis 2004 Posty: 991 Skąd: Dillenburg
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 23-11-2007, 17:09
|
|
|
Cytat: | autko fajne tylk jak juz sie cos spie... w tym hydropneumatycznym zawieszeniu to mogila czysci kieszen niesamowicie |
Na szczęście nie masz racji. |
_________________ *** \=/ *** |
|
|
|
|
RobertWroc
Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lut 2006 Posty: 516 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 23-11-2007, 17:20
|
|
|
Jarek 5TT, dokładnie chciałem 5.000.
Dostałem 4900,-
Ale :
hmulce(tarcze i klocki) wymienione
zawieszenie tylne(wahacze i sprężyny)-wymienione
Swiece Bosch yttrium
kable sentech
wydech od początku do końca zrobiony
akumulator Bosch-jeszcze na gwarancji
wszystkie płyny włącznie ze wspomaganiem i skrzynią biegów
wszystko zrobione na przestrzeni sierpień-listopad 2007
rozrząd robiony pod koniec ubiegłego roku
dwa komplety opon alu na lato i stalowe zima
radio CD Kenwood +4 głośniki
na wszystko rachunki
aktualny przegląd i OC.
I tak myślę ze się sfrajerowałem bo mogłem krzyczeć z 6000.W końcu to Lancia |
_________________ Było Tipo 1.4ie + lpg(koszmar) Była Croma 2.0ie 16V umarła. Była Dedra 1.8 ie LPG. Była Delta II 1.6 bez LPG.Byłą Kappa 3.0V6,
Jest Alfa Romeo 156 1.8TS |
|
|
|
|
Adonay
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 09-12-2007, 13:31
|
|
|
Tak mnie zastanawia to holowanie, bo czytałem, że nie można. No, ale dlaczego nie można ? "Mały prześwit" - takie cuś. Mam rozumieć, że koła się będą kręcić czy jak ?
No i jakich przypadków to dotyczy ? Jak nie zapali silnik, czy jak siądzie elektryka ? |
_________________ był : Tipo 1.4
są : Ford Fiesta 1.3
Opel Astra 1.4 16V |
|
|
|
|
damian
Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 21 Maj 2006 Posty: 18 Skąd: Dkl
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 09-12-2007, 15:33
|
|
|
Holować można, ale na sztywnym holu i niedaleko, bo gdy silnik nie pracuje to nie napędza pompy od hydrauliki, a ta ma ścisły związek z hamulcami. W citroenach z hydropneumatyką nie ma pompy hamulcowej, a jest dystrybutor, czyli taki zawór/włącznik, który puszcza obieg płynu na hamulce. Poza tym, gdy auto opadnie na glebę to koła chowają się w nadkola, auto nie ma amortyzacji i zazwyczaj można zerwać łącznik korektora wysokości i nie tylko.
Ja też jestem zdrajca, bo zamieniłem Tempre na Xantie dwa miesiące temu. |
|
|
|
|
Adonay
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 09-12-2007, 16:52
|
|
|
Aha dzięki, czyli musi być silnik, myślałem, że samą elektryką da się podnieść tył |
_________________ był : Tipo 1.4
są : Ford Fiesta 1.3
Opel Astra 1.4 16V |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|