|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
tempra SW 1.6ie 1995 75KM |
Autor |
Wiadomość |
sdzsdz
witamy nowego
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 14-07-2010, 20:36 tempra SW 1.6ie 1995 75KM
|
|
|
witam
Co prawda na Forum T/T natrafiłem stosunkowo nie dawno i jako laik nie udzielam się specjalnie(wole się najpierw doedukowac troche korzystając z dobrodziejstw forum), naszła mnie chęc pokazania innym swojego wehikułu
moze 4 lata od nabycia tej jakże udanej włoskiej konstrukcji to nie czas na chwalenie się nim, ale jednak się odważę.
nizej pokazana została zakupiona jako pierwszy samochód "niestety" od handlarza (z brakiem jakiegokolwiek pojęcia o tym co sie wyrabia z samochodami) w 2006 roku. Ale jako młody i niedoświadczony kierowca i tak miałem wielkie szczęście że na nią trafiłem ale po kolej:
Zaczęlo się dosć prozaicznie od ogloszenia w otomoto i jadąc ją obejrzeć jechałem raczej nastawiony na rozczarowanie (czytałem ze zmorą tempr jest przerażająca korozja, permanentne wycieki no i zawias). pierwsze informacje od handlarza
-ściągnięta z włoch
-stała ponad pół roku na placu i dealera
-i mały plus-używana na weekendowe rodzinne wyjazdy przez małżeństwo w średnim wieku
pierwszy rzut na licznik i tylko 115 tysiecy wzbudził we mnie czujność ale dalsze oględziny rozwiały wszelkie wątpliwości brak jakiejkolwiek korozji, wnętrze w naprawdę dobrym stanie i cos co mnie chyba przekonało-nigdy nie używany komplet narzędzi i dojazdówka
Co prawda po pół rocznym postoju nie dało sie uniknąć kompletnie rozładowanego akumulatora i pajęczyn wewnątrz, ale po podmianie akku i obudzeniu go do życia wiedziałem ze jest juz mój
na zdjęciach jeszcze u handlarza w 2006 ale postaram sie dodac (jak nie zostane wyrzucony) aktualne fotki
Po 4 latach troche juz przypłowiał lakier chlapacze odpadły i pękł zderzak z tyłu(efekt stłuczki) ale nie żałuje ze go kupiłem. Moze nie doceniany, moze juz stary ale bardzo wdzięczny , duży przestronny samochodzik .
miałem zamiar go zmienić na coś nowszego ale z braku gotówki i potencjalnego kandydata chyba jeszcze mi posłuży ładnych parę lat:)
oczywiście bez gazu tylko Pb może nei ekonomicznie ale szkoda mi go na gaz przerabiać
teraz ma juz 154 tyś km wiele napraw za sobą ale nie zraziłą mnie do siebie:) i jak na 15-to latka trzyma sie całkiem niezle |
|
|
|
|
VEndriuV
Pomógł: 9 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 737 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 15-07-2010, 10:57
|
|
|
Autko ładne ile za nią wtedy dałeś ? oraz jakie masz wyposażenie ? Mi nie przypadła SW do gustu, dla mnie wyglądają jak karawan. No ale autko ładne. |
|
|
|
|
sdzsdz
witamy nowego
|
Wysłany: 15-07-2010, 12:31
|
|
|
dziekuje
no dałem nie mało bo 5000 plus 1000 za tłumaczenia i wszystkie opłaty, ale nie żałuje
wyposarzenie nie powala bo jest;
-halogeny
-klimatronik
-wspomaganie
-podłokietnik(bardzo przydatna rzecz:) )
brakuje mi bardzo szyberdachu i elektrycznych lusterek ale juz przywykłem, musialem tez zainwestowac w dzieloną kanape z tyłu bo była mi potrzebna ale trafiłem okazyjnie za nieduze pieniądze ( co prawda inna tapicerka ale mi nie przeskadza) |
|
|
|
|
Maciek
Pomógł: 21 razy Wiek: 33 Dołączył: 26 Sie 2008 Posty: 1468 Skąd: Gliwice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 15-07-2010, 12:33
|
|
|
co do el. lusterek to ie problem , bo wystarczy takie zakupić i podłączyć , bo zapewne masz już pod nie instalację |
_________________ Lancia Lybra SW 2.4 JTD Intensa - moja
Stilo 1.9 JTD - mamy
Lancia Delta II HF Turbo - zabawka
Nouva Delta 1/6 mjet - taty
Fiat Tempra SW 1.8 LPG - moja
Fiat Tempra SW 2.0 4x4 - na części |
|
|
|
|
sdzsdz
witamy nowego
|
Wysłany: 15-07-2010, 19:05
|
|
|
ha , pewnie tak. niewykluczone ze kiedyś je załoze ale na arzie zawsze jakos brak i kasy i chwili zeby sie pobawic w wymiane |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|