|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[Benzyna] Nietypowe Szarpanie silnika tipo 2.0 |
Autor |
Wiadomość |
PTRW11
witamy nowego
Województwo: Podlaskie
|
Wysłany: 20-09-2007, 09:19 [Benzyna] Nietypowe Szarpanie silnika tipo 2.0
|
|
|
tipo 2.0 8v silnik szarpie (sie dławi) podczas jazdy przy 2 tys obr/min w innych zakresach obrotów jest wszystko ok. |
|
|
|
|
cwynarx
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 20-09-2007, 15:18
|
|
|
u mnie było to spowodowane błędem komputera który łapie jak jeżdze na lpg.....jak zresetuje kompa to jest przez jakis czas spokój....a dzieje sie tak ze nie mam emulatora sondy lambda....a resetuje sie zdejmując kleme ujemną naciska pedał hamulca zeby wypalic resztki prądu......a najlepiej to poczekac pare minut odpalic i niech popracuje chwile bez dodawnia gazu....a najlepiej podobno do właczenia wentylatora......a moze oczywiscie byc to tez przyczyna kabli,badź świec.....albo jedno i drugie.... |
_________________ TIPO 159A2000 zagazowane było.... jest lancia delta 1,6ie 835C1000 |
|
|
|
|
PTRW11
witamy nowego
Województwo: Podlaskie
|
Wysłany: 21-09-2007, 07:11
|
|
|
Dodam jeszcze ze czasem jest go trudno uruchomic najczesciej za chwile po zgaszeniu,a czasem silnik nie rownomiernie pracuje po odpaleniu szarpie caly czas podczas jazdy jak go zgasze i uruchomie jeszcze raz to problem ginie....no i te nieszczesne szarpanie przy 2tys.obr. |
|
|
|
|
cwynarx
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 21-09-2007, 18:57
|
|
|
koniecznie spróbuj zresetowac kompa.....tylko nie wiem czy w 2.0 jest taki sam sposób jak w 1.6 ale wydaje mi sie ze tak,sprawdź jesze na forum bo było napewno o tym....a co do uruchomienia to u mnie tez sie tak dzieje ze zaskakuje i gasnie.....i tak pare razy.....albo ma za wysokie obroty na ssaniu albo faluje...i u mnie reset pomaga... |
_________________ TIPO 159A2000 zagazowane było.... jest lancia delta 1,6ie 835C1000 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|