|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
tipo sedici 160A8... "do czego" ta wtyczka? |
Autor |
Wiadomość |
bart128
Pomógł: 6 razy Dołączył: 26 Wrz 2007 Posty: 262 Skąd: Krakow
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 19-10-2010, 14:32 tipo sedici 160A8... "do czego" ta wtyczka?
|
|
|
Witam kolegow. Kolejne pytanie o 2.0 16v, koncze skladac fiata regate z silnikiem 160a8 sedici mk1, motor odpalony, ale z wiazki wystaje mi tajemnicza wtyka, 3 piny, kolor szary ,taka jak do cpp albo map sensora,wystaje w okolicy map-a i dwoch przekaznikow, jakby na tej wspolnej wytloczce blaszanej do ktorej mocowany jest map i przekazniki cos jeszcze mialo byc mocowane, sladu po "tym" nie ma, wyjmowalem sam motor ze zgraconego sedici i nie przypominam sobie zebym o jakims fragmencie wiazki/osprzetu zapomnial, ale wszystko mozliwe, auto jezdzilo w Polsce, "nasi" napewno juz byli pod maska nie raz
Reasumujac, szara wtyka na 3 piny w okolicy mapa, nie wystepuje na schemacie wiazki sedi jaka posiadam, wystepuje w mojej wiazce, trzy kabelki, fioletowo-czarny, niebiesko-czerwony i zolto-zielony, silnik wydaje sie pracowac i zapalac normalnie z dyndajaca wtyka, na zimno bo chodzil sumarycznie jakas minute narazie po pare odpalen{ niedotarty i nie podpiete weze z plynem}, silnik mial egr , wywalilem, ale nie przypominam sobie zeby egr mial jakikolwiek kontakt z wiazka, tylko termowlacznik na termostacie.
schemat jaki posiadam, nie wiem czy do 160a8 czy 836a3, nie ma tej wtyki. Any ideas?
ps:
nie jestem pewien koloru wtyki, szara lub czarna jutro sprawdze w garazu
i fota z pod maski regaty:
schemat:
|
_________________ Solo italiana automobili da Cracovia |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
lordabarth
Pomógł: 33 razy Wiek: 43 Dołączył: 09 Sie 2005 Posty: 582 Skąd: Wolbrom
|
Wysłany: 19-10-2010, 16:30
|
|
|
A to czasem nie wtyczka od sondy lambda? |
_________________ Włoskie samochody są ja Media Markt...nie dla idiotów. |
|
|
|
|
bart128
|
Wysłany: 19-10-2010, 17:38
|
|
|
wtyczka{wtyczki bo tu jest sonda 3 przewodowa 2+1} od lambdy leza "pod strzalka"na pokrywie rozrzadu i kolektorze ssacym, zaznaczam,wszystkie czujniki wtrysku ze schematu sa podpiete, to jest extra wtyczka:) dodatkowa, nie jest to nic zwiazane z klima itp, to jest trzypinowa wtyka pasujaca np: do mapa, wiazka w oryginalnym gumowym peszlu, nie wyglada na grzebana nigdy poza drobnymi naprawami ktorych dokonalem. |
|
|
|
|
lordabarth
|
Wysłany: 19-10-2010, 20:41
|
|
|
Sprawdz do ktorych pinow we wtyczce ECU ida te przewody i wtedy bedzie jasne. |
|
|
|
|
Raku
|
|
|
|
|
bart128
|
Wysłany: 22-10-2010, 15:46
|
|
|
foty wtyczki:
ja tez mam wrazenie, ze gdy wyciagalem silnik ta wtyczka byla luzem, tyle ze nie znaczy to ze i u mnie i u Ciebie raku nie bylo juz jakiegos tubylca "mechanika" pod maska i czegos nie zmajstrowal, to sa juz 20 letnie auta/silniki i wiele moglo sie juz zdarzyc:), moze ktos cos wie po obejrzeniu zdjec?
|
|
|
|
|
lordabarth
|
Wysłany: 22-10-2010, 22:47
|
|
|
A we wtyczce do ECU masz pin6 i 22? |
|
|
|
|
Sapphiron
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 1395 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 23-10-2010, 18:52
|
|
|
A to nie jest przypadkiem wtyczka pod która sie podpina sie interfejs diagnostyczny Fiat Lancia? |
|
|
|
Raku
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|