|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Wymiana linek od ręcznego |
Autor |
Wiadomość |
dolarinho
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 06-10-2010, 13:58 Wymiana linek od ręcznego
|
|
|
Witam zbliża się termin przeglądu i muszę założyć linki od ręcznego (wożę je w bagażniku).
Nie w związku z tym pewne obawy, bo jeżdżę samochodem 3 lata i nie ruszałem tylnych hamulców. Aby założyć linki trzeba zdjąć bębny. Czy po zdjęciu starych bębnów będzie można je jeszcze założyć?
A może jechać na przegląd " na przypał" może ręcznego nie sprawdzę Jeśli sprawdzą to odeślą mnie i wyzwą czy zabiorą dowód ? |
_________________ dolarinho.blogspot.com
Wycieczki osobiste na tematy różniste...
Tempra 1.9D [*] R.I.P. |
|
|
|
|
Kajlon
Pomógł: 39 razy Wiek: 39 Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 1421 Skąd: Trzebinia
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 06-10-2010, 22:04
|
|
|
dolarinho, przy zmianie linek trzeba ściągnąć bębny i oczywiście można je założyć z powrotem przy okazji sprawdzisz stan okładzin na szczekach i przeczyścisz i nasmarujesz samo-regulator A co do przeglądu technicznego to jeszcze mi się nie zdarzyło żeby nie sprawdzali ręcznego. |
_________________ Tempra 1.6 gaźnik + LPG
Tipo 1.4 ie mono RIP
Tipo 1.6 ie - swap na 2.0 8v - swap na 1.6 Hf Turbo
Lancia Lybra 2.4 jtd
Fiat Marea 1.9 jtd |
|
|
|
|
Mosior
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Sty 2010 Posty: 527 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 09-10-2010, 10:22
|
|
|
jak masz wyjechane bębny to warto przetoczyć rant. Zrobią Ci to w zakładzie slusarskim za 10-20zł. Demontaż i montaż linki niejest dużym wyczynem. Ja zmieniałem linki po 16 latach (!) i nie było problemu |
_________________ FIAT TIPO 1.4S + LPG, 78 kucyków
razem przeżywamy upadki i wzloty..
FORD MONDEO MK3 2.2TDCI Platinum - zaprojektowany by cieszyć |
|
|
|
|
dolarinho
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 11-10-2010, 08:57
|
|
|
Witam Panowie, jest przegląd do 11.10.2011 |
_________________ dolarinho.blogspot.com
Wycieczki osobiste na tematy różniste...
Tempra 1.9D [*] R.I.P. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|