|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Mały problem-Światła |
Autor |
Wiadomość |
Rolk
Wiek: 34 Dołączył: 28 Gru 2009 Posty: 11 Skąd: Imbramowice
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 13-01-2011, 08:55 Mały problem-Światła
|
|
|
Witam ostatnio coś denerwują mnie światła w mojej Temprze, znaczy wygląda to tak rano idę jak zawsze do auta przekręcam kluczyk czekam aż świece się zagrzeją i pale wyjeżdżam z garażu pochodzi z 1 min i jadę włączam światła a tu tylko postojówki brak mijania.
Dodam ze żarówki są dobre na 100% wracam do auta pogrzebie w przełączniku i nic aż w końcu za czołem grzebać w bezpiecznikach znaczy nic nie wyciągam tylko mocno docisnąłem kostki przy bezpiecznikach docisnąłem tak z 2 razy i się zapaliły i normalnie przez cała drogę już tak było, następnego dnia powtórka tej akcji i działa co to może być??:D
Dodam ze mam zrobione lampy, jedna świeciła druga nie to są jak widzę połączone jednym kablem znaczy chodzą tak jakby była jedna lampa ale nie widać nic aby to miało wpływ na to czy różnice jasności światła ??
Co może być nie tak z tymi bezpiecznikami albo co trzeba zrobić bo zaczyna mnie to już denerwować |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 13-01-2011, 10:24
|
|
|
Lampy połączone szeregowo zawsze będą słabiej świeciły, bo przekrój kabli jest mały i prąd jest dostosowany pod jedną lampę. Ewidentnie masz coś nie tak z kablami. Popatrz do skrzynki bezpieczników na kostkę, którą dociskałeś i zobacz, czy kable nie są pozałamywane ani popalone, do tego wyczyść styki w kostce. To na początek. |
|
|
Rolk
|
Wysłany: 14-01-2011, 18:59
|
|
|
Nom ok jutro zobaczę Może jeszcze jakieś pomysły ?? |
|
|
|
|
D@wIdS
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 1362 Skąd: Jastrowie/ Złotów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 14-01-2011, 19:10
|
|
|
Będziemy myśleć jak to nie będzie nic z tych rzeczy o których mówił mrk69, |
_________________ OPEL ASTRA BERTONE 2.0T
|
|
|
|
|
Rolk
|
Wysłany: 17-01-2011, 13:11
|
|
|
Sprawdziłem nom i nic podejrzanego nie widać:D przeczyściłem tak jak pisze mrk69 zobaczymy co będzie z tego narazie jakoś jest:) Dzięki |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|