|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Przedni błotnik - lepiej naprawić czy wymienić |
Autor |
Wiadomość |
snajper555
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 03-04-2009, 19:27 Przedni błotnik - lepiej naprawić czy wymienić
|
|
|
Rdza zjada jeden blotnik, zjadla juz dziure srednicy 5cm na przednim blotniku. Mam pytanie czy lepiej taka dziure naprawic (wspawac blaszke - btw: czy sa dostepne gorowe profile/reperaturki?) czy moze wymienic kompletny blotnik? interesuje mnie aspekt finansowy, ale rowniez czasowy.
Zaznacze, ze chcialbym uniknac spawania. czy mozna po prostu odkrecic przedni blotnik, bez spawania? |
|
|
|
|
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Województwo: Mazowieckie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 03-04-2009, 19:33
|
|
|
snajper555 napisał/a: | chcialbym uniknac spawania. czy mozna po prostu odkrecic przedni blotnik, bez spawania? |
tak
snajper555 napisał/a: | Rdza zjada jeden blotnik, zjadla juz dziure srednicy 5cm na przednim blotniku. Mam pytanie czy lepiej taka dziure naprawic (wspawac blaszke - btw: czy sa dostepne gorowe profile/reperaturki?) czy moze wymienic kompletny blotnik? interesuje mnie aspekt finansowy, ale rowniez czasowy.
|
wstawić ładną używkę i pomalować.
poza tym szukaj bo to wszystko już było :/ |
_________________ banda złego |
|
|
|
|
evillysy
Pomógł: 4 razy Wiek: 41 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 551 Skąd: Łódź
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 03-04-2009, 19:33
|
|
|
błotnik jest tylko przykręcany, lepiej kupić jakąś używkę i pomalować. Jak będziesz chciał naprawiać to zajmie ci to wiecej czasu a i tak musisz malować. Ceny błotników są dość niskie, to moze poszukaj na razie takiego pod kolor auta |
|
|
|
|
Młody
Pomógł: 40 razy Wiek: 44 Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 1580 Skąd: Gilowice
|
Wysłany: 03-04-2009, 19:34
|
|
|
snajper555, błotniki są odkręcane i nie ma problemu z ich wymianą.
Uważam że lepiej wymienić i polakierować bo spawany za chwilę będzie taki sam.
Ja jutro też będę wymieniał lewy. Potrzebujesz lewy czy prawy? |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 03-04-2009, 19:37
|
|
|
snajper555, blotnik jest na bodajże 6 śrubkach przykrecony, wiec sciagasz go bez zadnego problemu. Ja kupowałem do mojego i za błotnik w idealnym stanie dałem całe 40zeta. Tak że lepiej kupic uzywke niz naprawiac.
BTW: Popraw sobie pole "imie" w profilu. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
kstasieluk
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 05-04-2009, 17:45
|
|
|
Tylko gdzie w takiej cenie go kupić bo ja szukałem i nikt nie ma albo se jaja robią |
|
|
|
|
Młody
Pomógł: 40 razy Wiek: 44 Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 1580 Skąd: Gilowice
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|