|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Łożyska skrętne amortyzatorów? tipo/tempra 1.9td |
Autor |
Wiadomość |
Gramatyk
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 10 Kwi 2010 Posty: 188 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 03-05-2010, 15:12 Łożyska skrętne amortyzatorów? tipo/tempra 1.9td
|
|
|
Witam, temat nieco powiązany z zawieszeniem jak i układem kierowniczym a mianowicie czy ktoś może mi powiedzieć czy uszkodzona część wymieniona w temacie czyli łożyska amortyzatorów może świadczyć o tym że gdy w czasie jazdy wchodzę w większy zakręt to koła później się nie prostują, dopiero jeśli sam naprostuję kierownicą, jeśli jest to zakręt łagodny i mały skręt to wszystko ładnie się prostuje. Zaczęło się tak dziać po wymianie amortyzatorów (sprężyny i łożyska zostały bo mechanior powiedział że są ok) i jeszcze wymieniałem końcówki drążków kierowniczych. Nie byłem jeszcze na geometrii. Pytanie: czy jest to kwestia ustawienia zbieżności czy łożyska do wymiany?
pozdrawiam |
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 03-05-2010, 15:16
|
|
|
najpierw zbierznosc i geometria łozyska doprowadz wszystko do pozadku a pozniej sie mart najpierw trzeba rozwiazac przyczyny a nie odrazu do sedna jak połowa czesci do wymiany zrób to tak czy siak musisz a jak nie bedzie to to przekładnia kierwnicza tzw magiel do wymiany |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
Gramatyk
|
Wysłany: 04-05-2010, 06:30
|
|
|
nie wiem czy nie powinno być odwrotnie najpierw łożyska wymienić potem geometria? |
|
|
|
|
albert1991
Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 1071 Skąd: Kłodawa (konińskie)
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 04-05-2010, 10:51
|
|
|
Gramatyk, nie pisałem tego w kolejnosci tylko wyminiłem co i jak |
_________________ Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy |
|
|
|
|
Gramatyk
|
Wysłany: 04-05-2010, 14:33
|
|
|
ok, spoko, rozumiem
jak to naprawię dam znać co i jak było
** Dodano: 06-05-2010, 18:44 **
po zrobieniu geometrii wszystko jest jak należy |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|