|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
filtr paliwa |
Autor |
Wiadomość |
sqnix
Wiek: 40 Dołączył: 28 Lut 2007 Posty: 149 Skąd: Ostrołęka-Olsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 10-06-2007, 11:50 filtr paliwa
|
|
|
Witam chciałem zapytać czy wymieniając filtr paliwa znajdujący się pod maską z lewej strony, muszę coś zakręcać wczesniej dopływ paliwa???CZy wystarczy tylko zdjąc obejmy zamontować nowy filtr zacisnąć i to wszystko?? |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 10-06-2007, 12:11
|
|
|
normalnie zdejmujesz obejmy i ściągasz wężyk... ciśnienia wtedy wielkiego jak nic nie pracuje nie będzie, ot najwyżej trochę wykapie to zatkaj wężyk palcem a wąż unieś do góry; wsuwasz w wężyk krociec nowego filtra i już nic nie ucieknie, nawet bez obejmy (na wyłączonym, bez ciśnienia), potem na drugą stronę filtra drugi wężyk, zakładasz bejmy i wszystko; żadnej filozofii; wymiana szybka i bezbolesna; |
|
|
sqnix
Wiek: 40 Dołączył: 28 Lut 2007 Posty: 149 Skąd: Ostrołęka-Olsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 11-06-2007, 02:12
|
|
|
i tak zrobiłem jak mi napisałeś unknown, tylko że ten stary filterek był ze 3 razy grubszy znaczy większy od nowego, czy to jest jakaś różnica???? |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 12-06-2007, 12:40
|
|
|
znaczy się puszka byla większa? może to tylko wykonanie... jeśli na pewno do tego modelu, to bez znaczenia... chyba, że kupiłeś jakiś tani dziwny.. trudno powiedzieć...
ale w zasadzie filtr paliwa to nic specjalnego, byle dobrze filtrował i by w stanie dostateczne ciśnienie przepuścić, przy spełnieniu tych warunków nieważne czy jest duży czy mały, ale raczej jak widziałem to zawsze miały ten sam wymiar... hmmm... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|