Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zgasła i nie chcę odpalić
Autor Wiadomość
Jelcyn 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 06-09-2010, 15:59   Zgasła i nie chcę odpalić

fiat tempra 1,6 monowtrysk 75km. Podczas deszczu zgasła na światłach i nie chciała już odpalić. Paliwo jest, rozrusznik kręci. Dodatkowo zauważyłem, że przy wyłączaniu zapłonu jeszcze przez chwilę świecą się kontrolki. Prawdopodobnie gdzieś jest zwarcie, gdzie go szukać?

Kaputzin 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 06-09-2010, 17:41   

Nie wiem czy pomogę ale ja ostatnio miałem taką sytuacje - padał deszcz, po pracy podchodzę do auta, auto zamknięte a w środku dyskoteka :D radyjko chodzi, światełka świecą, kontrolki też ... zabawa na całego choć mi nie było wesoło :party!: Rozrusznik kręcił ale Temperki (1.6 wielopunkt) nie mogłem odpalić, tak jakby się pompa paliwa "zawiesiła" :( Odpiąłem akumulator, podpiąłem ponownie, zapaliła bez problemu ale po włączeniu wycieraczek okazało się że wariują na całego i nie mam nad nimi kontroli :? Cała sytuacja działa się około 23 w nocy, zimno i cały czas padał deszcz więc nie miałem za bardzo ochoty na grzebanie pod maską a że wycieraczki i tak by mi się przydały pojechałem do domu. Pod garażem po przekręceniu i wyjęciu kluczyka Tempra nie chciała zgasnąć - silnik po prostu pracował sobie sam :D I jak włączyłem światła to wtedy zgasł sam od siebie ... Jaja jak berety :D Żeby móc spokojnie spać odpiąłem akumulator i zostawiłem robotę na dzień następny ... Po podpięciu akumulatora i odpaleniu wycieraczki dalej chodziły na pełnych obrotach bez mojej zgody, zacząłem szukać zwarcia od skrzynki bezpieczników - gdy ją otworzyłem na wycieraczkę pokapała woda :sciana: Po prostu przy intensywnym deszczu gdy auto stoi na polu gdzieś z podszybia podchodzi woda i kapie na skrzynkę bezpieczników :D Ponieważ miałem mało czasu wysuszyłem skrzynkę farelką i to pomogło ... więcej problem się nie pojawiał, choć już nie raz padał deszcz :D

Jelcyn może szukaj zwarcia w skrzynce bezpieczników, albo pod maską gdzie jest przekaźnik od pompy paliwa :)

"Gdy opuści mnie granie, miej w opiece mnie Panie"
     Moneta

KrzychuB 

Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 06-09-2010, 17:55   

Jelcyn, ja jak miałem tipolota to miałem takie jaja i to chodziło o przewód masowy :roll:

Odpowiedz do tematu