|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Układ zapłonu (auto kaszle podczas jazdy) |
Autor |
Wiadomość |
arras76
witamy nowego
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 31-08-2010, 07:30 Układ zapłonu (auto kaszle podczas jazdy)
|
|
|
Witam mam problem z zapłonem(iskrą) podczas jazdy samochód kaszle i strzela w tłumik znalazłem pod kopułką wyciek oleju pod oringiem nie wiem czy to wystarczy wymienić czy może macie jeszcze jakieś inne pomysły jest jeszcze taki objaw słychać podczas jazdy z lewej strony pod(obok)zegarów dźwięk jakby jakiś styk czy kostka się rozłączała i załączała zgasiłem dzisiaj auto i nie chciało przez chwile odpalić kontrolki przygasały jakby coś nie łączyło poruszałem klemą i odpalił.Proszę o pomoc i sugestie w tej sprawie. |
|
|
|
|
wladeczek22
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 02 Cze 2010 Posty: 135 Skąd: Mrozy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 01-09-2010, 18:34 Re: Układ zapłonu (auto kaszle podczas jazdy)
|
|
|
arras76 napisał/a: | poruszałem klemą i odpalił.Proszę o pomoc i sugestie w tej sprawie. |
wyczyść klemy papierkiem ściernym posmaruj najlepiej smarem miedzianym i mocno przykręć, ja kiedyś miałem tak samo poluzowała się klema i fiacik nie chciał palić |
|
|
|
|
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 01-09-2010, 23:14
|
|
|
standardowo na 1 ogień idą świece, kable, kopułka i aparat.
podaj jaki silnik i czy ma LPG |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
arras76
witamy nowego
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 02-09-2010, 13:13
|
|
|
świece, kable, kopułka i aparat zrobione 1,6 LPG |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|