|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pompa paliwa Weber PI-022 |
Autor |
Wiadomość |
krzys_mh
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Kwi 2007 Posty: 107 Skąd: Bytom
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 25-08-2010, 19:27 Pompa paliwa Weber PI-022
|
|
|
Cześć
Bez żadnych zapowiedzi moja Tempra zatrzymała się dziś w drodze do pracy. Silnik sobie poprostu zgasł i już nie chciał się uruchomić. Po odholowaniu do mechanika - diagnoza - pompa paliwa. Wymontował mi ją, ale z braku czasu polecił bym sam ją kupił, a on ją tylko zamontuje.
O dziwo, nie mogę znaleźć takiej na allegro. Każda wygląda trochę inaczej, moja ma płaskie dno, wszystkie które znalazłem mają na dole jakieś króćce.
Możecie doradzić jakiś konkretny typ? Może ktoś ma taką pompę na sprzedaż? Najchętniej z tym siteczkiem, bo moje już lekko przetarte. Chętnie kupiłbym także czarną pokrywę, z której wychodzą króćce do których podłącza się węże paliwowe.
Pompa ma oznaczenie Weber PI-022 do Tempry 2.0
Czy ma znaczenie jak podłączone są do pompy przewody zasilające? Oznaczyłem sobie, ale na pompie nie widziałem oznaczeń typu +/-.
Pozdrawiam
** Dodano: 26-08-2010, 21:41 **
Cholera, w sklepach od 390 złotych... To normalna cena? |
_________________ Tempra automat 2.0 8V digital - sprzedana 17.09.2011 |
|
|
|
|
Paweł Łukaczyk
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 91 Skąd: Kołobrzeg
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 27-08-2010, 18:05 Witaj.
|
|
|
Napisałeś cenę ale piszesz o nowej czy używanej pompie?Jak Nowa jest to pompa to nie tak źle a jak używana to z daleka od tej ceny się trzymaj.Jest to oryginał czy zamiennik? |
_________________ Tempra 1,6 +gaz Kołobrzeg.ZMARŁA ZOSTAŁA PODPALONA!!! |
|
|
|
|
krzys_mh
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Kwi 2007 Posty: 107 Skąd: Bytom
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 27-08-2010, 20:12
|
|
|
Za nowy oryginał tyle sobie życzą. |
_________________ Tempra automat 2.0 8V digital - sprzedana 17.09.2011 |
|
|
|
|
Dziąbal
Pomógł: 5 razy Wiek: 35 Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 237 Skąd: Elbląg
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 27-08-2010, 20:41
|
|
|
|Zapytaj o zamiennik,jazaplaciłem do 1.8 130zł,do2.0 jest taka sama. Nie sugeruj sie plaskim spodem,wazne jest cisnienie ponad 3 bary. Dodam ze dziala ponad rok. +/- ma znaczenie bo bedzie działac w odwrotną strone. |
_________________ TempRa 1.8
Tipo 3D 1.8 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|