|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Pompa wspomagania. |
Autor |
Wiadomość |
vocal
|
Wysłany: 07-08-2007, 13:17 Pompa wspomagania.
|
|
|
Ciekawostka, wymieniałem rolkę napinającą, i koło pasowe, ale po wymianie płyn od wspomagania wyleciał na ziemię, niby żadna zależność, ale chodzi mi oto którego on wyleciał. Od góry w pompie jest taka zaślepka i koło węży, widać ją z góry. i moje pytanie brzmi : Do czego ona służy, mechanik ją wbił trochę dalej i jest git!!! Silnik 1,6 benzyna, jesli ktos to obadał juz prosze o odzew. |
_________________ Wesele, dancing inne imprezy z muzyką dzwoń!!!! |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 07-08-2007, 19:58
|
|
|
Nie przygladałem się specjalnie pompie ale czasem w niektórych elementach ( korpusach podzespołów) są po prostu otwory wykorzystywane przy obróce elementu a później zaślepiane korkami metalowymi. Takie rozwiażania spotkasz np na bloku silnika i głowicy. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
emeres
Wiek: 50 Dołączył: 05 Lip 2006 Posty: 116 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 07-08-2007, 20:52
|
|
|
Te korki to tzw. "broki". Swego czasu w maluchu wypadł mi taki z wału napędowego i zniknęło ciśnienie oleju(dobrze, że 200 metrów od domu). Koszt broka 20gr a ile roboty! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|