|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Tipek odmówił współpracy :/ |
Autor |
Wiadomość |
eBarti
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 03 Lut 2005 Posty: 40 Skąd: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 28-02-2005, 00:10 Tipek odmówił współpracy :/
|
|
|
Dzis mnie zawiódł mój Tipek.Wsiadłem sobie do niego, odpalilem za drugim razem (jak na zimny silnik nawet dobrze, czasem bywało gorzej), ruszyłem i ujechałem jakies 300m, pożniej sie zaczęły kłopoty zadławił się i zdech Przez jakies 10min próbowałem go znów odpalic, kręcił ładnie ale nie chciał zaskoczyć (zero reakcji na gaz i ssanie, zupełnie jakby benzyny nie dostawał) Tak sie nakręciłem że aż aku. siadł ](*,) i du*a. Ojciec musiał mnie zholować do domu.
Warunki korzystne: świece nowe, kable WN nowe, kopółka aparatu nowa, filtr pow. i benz. nowy.
Warunki nie korzystne: stał ok 3h na -14st.
Co radzicie? Co to może byc? Jak mu pomóc?
...jest bez instalacji gazowej. |
_________________ Alfa Romeo 156 1,9JTD 2000'
WLKP |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 28-02-2005, 00:14
|
|
|
Ja stawial bym na paliwo. Mozliwe ze przy tak niskiej temp. zamarzlo. Jak tankowales kiepskie paliwo lub miales wode w baku to masz juz rowziazanie. Sprawdz przewody od paliwa. Albo zalej go nowym paliwe. Wloz go do cieplego pomieszczenia, sposc stare paliwo i zalej go nowym - pewnym paliwem. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
sloneczna
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2005 Posty: 370 Skąd: ostrzeszów wlkp
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 28-02-2005, 00:39
|
|
|
Tak dokładnie jak Miszko pisze .Kuzyna TIPO dzisiaj ten sam numer
wywineło .Zapalił na benzynie potem automat przeżucił na gaz i jechał .
Postał u mnie i nie pali .Nigdy nie zapala na gazie ale teraz ,został zmuszony .Po przyjeżdzie do domu wstawił do ciepłego garażu i dzwoni że samochód pali.
Ale posłuchaj czy po przekręceniu stacyjki słyszysz pompe z tyłu.
Jak nie to sprawdz biezpiecznik za czarną obudową na podszybiu w komorze silnika (ten niebieski). |
|
|
|
|
Pele
|
Wysłany: 28-02-2005, 10:30
|
|
|
Masz gaznik wiec problem moze lezec po tej stronie. Mialem podobnie. W czasie jazdy czasami szarpal i gasl. Okazalo sie ze gaznik sie rozlegulowal i zbyt duzo paliwo bylo w mieszance i zalewalo swiece. Troche postal, paliwo wyparowalo i zapalal. |
_________________ Fiat Tipo 1.4 FL `93 |
|
|
|
|
skuti7
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 28-02-2005, 17:46
|
|
|
sloneczna napisał/a: | Ale posłuchaj czy po przekręceniu stacyjki słyszysz pompe z tyłu.
Jak nie to sprawdz biezpiecznik za czarną obudową na podszybiu w komorze silnika (ten niebieski). |
Jeżeli jest na gażniku to pompę ma raczej mechaniczną |
|
|
|
|
Kabar
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 28-02-2005, 21:13
|
|
|
Dziwne, moja stała cały weekend przy -18 w nocy i odpaliła "na dotyk" nad ranem. Nigdy jeszcze nie odmówiła posłuszeństwa.
Ja bym sprawdził dopływ paliwa, może była jakaś wilgoć i zamarzło. |
_________________ Vangelion Car Audio Centrum - Profesjonalne Systemy Car Audio
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|